Middagstips

Det här vill Johan ha till midda idag och då är det väl bäst att han får det. Kanske ett tips til dig Ann ;o)


RAGGMUNK I UGN

rarivenpannkaka1

4 pers

Ingredienser

1 kg råriven potatis
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
5-6 dl mjölk
3 tsk salt
1 paket bacon (för ett vegetariskt alternativ, uteslut baconet och ersätt med 1 st riven gul lök)
3 msk smör eller olja

Smörj en långpanna ordentligt med smör eller olja (går bra att använda en mild olivolja, t ex Merula).
Skär baconet i tärningar och stek medelknaprigt.
Riv potatisen (fint) i en bunke.
Rör ned mjöl, ägg, mjölk och salt och blanda samman med potatisen.
Häll smeten i långpannan.
Fördela baconet över smeten.
Klicka i små klickar av smöret eller häll olja jämnt över smeten i pannan.
Grädda i ugn i 190 grader i cirka 30-40 minuter.
Pannkakan skall vara genomgräddad, prova med en gaffel innan du tar ut den.
Ät med rårörda lingon och grädde (valfritt).




Kommentarer
Postat av: Ann

Hahaha... Här blir d faktiskt radhusbiffar idag!! lärt mig ett nytt ord idag..... :o)

Men d där såg åxå gott ut!

2009-05-14 @ 13:41:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0