Marängsnittar
Marängsnittar
40 st
Underbart goda småkakor.
Mördeg:
200 g margarin eller smör
1 dl socker
Ca 4½ dl vetemjöl
Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker
Garnering:
Hackad mandel
Receptet har jag tagit från www.matklubben.se
200 g margarin eller smör
1 dl socker
Ca 4½ dl vetemjöl
Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker
Garnering:
Hackad mandel
Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen med fingrarna eller i matberedare till en smulig deg. Häll upp på bakbord och forma till en deg. Vira in i plastfolie och låt vila kallt.
Dela mördegen i tre delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt och platta till dem. Grädda dem mitt i ugnen 7-8 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och blanda i hälften av sockret. Vänd i resten av sockret. Bred ut marängen på de halvgräddade längderna. Strö en sträng av kokos på mitten. Grädda ytterligare 8-10 minuter.
Skär kakorna med kniv i sneda bitar tvärsöver längderna. Du kan ev sätta in kakorna på plåten ytterligare en stund i ugnen på svag värme (100-150 grader).
Dela mördegen i tre delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt och platta till dem. Grädda dem mitt i ugnen 7-8 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och blanda i hälften av sockret. Vänd i resten av sockret. Bred ut marängen på de halvgräddade längderna. Strö en sträng av kokos på mitten. Grädda ytterligare 8-10 minuter.
Skär kakorna med kniv i sneda bitar tvärsöver längderna. Du kan ev sätta in kakorna på plåten ytterligare en stund i ugnen på svag värme (100-150 grader).
Receptet har jag tagit från www.matklubben.se
Kommentarer
Postat av: Jennie
Ok, det var inte Gud!! Det var matklubben...tänkte väl!
=)
Trackback