Marängsnittar





Marängsnittar

40 st

Underbart goda småkakor.

Mördeg:
200 g margarin eller smör
1 dl socker
Ca 4½ dl vetemjöl

Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker

Garnering:
Hackad mandel 

Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen med fingrarna eller i matberedare till en smulig deg. Häll upp på bakbord och forma till en deg. Vira in i plastfolie och låt vila kallt.

Dela mördegen i tre delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt och platta till dem. Grädda dem mitt i ugnen 7-8 minuter.

Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och blanda i hälften av sockret. Vänd i resten av sockret. Bred ut marängen på de halvgräddade längderna. Strö en sträng av kokos på mitten. Grädda ytterligare 8-10 minuter.

Skär kakorna med kniv i sneda bitar tvärsöver längderna. Du kan ev sätta in kakorna på plåten ytterligare en stund i ugnen på svag värme (100-150 grader).

Receptet har jag tagit från www.matklubben.se

Kommentarer
Postat av: Jennie

Ok, det var inte Gud!! Det var matklubben...tänkte väl!



=)

2009-11-24 @ 09:40:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0