Fredaxsmarr

Äppelpaj med havregryn

Enkelt och gott

Äppelpaj med havregryn

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med äpplen, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.



Ingredienser (4 portioner)

  • 4 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 100 g smör

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Strö över socker och kanel.
  3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppelskivorna.
  4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
  5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

Cirka 25 minuter.

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0