Monkans farinlimpa
MONKANS FARINLIMPA
50 gr jäst
250 gr farinsocker
1 kg valfritt mjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk
Smula jästen i en bunke häll i salt och farinsocker värm mjölken till 37 grader
blandaimjöletjagtog0,5kgrågsiktoch0,5kgvetemjölarbetatillensmidigdegmminst10minutermedmaskin
låt jäsa 1-2 timmar under bakduk
arbeta degen på mjölat bakbord och dela till två limpor som du lägger i smörjade formar eller direkt på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa 1-2 timmar under bakduk
grädda limporna på 175 grader längst ner i ugnen i cirka 45-60 minuter.
Kommentarer
Postat av: Ninni
Gôtt!!?
Men säkert inte lika goda som havrebollarna blev! Tack gode gud att jag bara gjorde halv sats :/
Trackback