Monkans farinlimpa

MONKANS FARINLIMPA

50 gr jäst
250 gr farinsocker
1 kg valfritt mjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk




Smula jästen i en bunke häll i salt och farinsocker värm mjölken till 37 grader



blandaimjöletjagtog0,5kgrågsiktoch0,5kgvetemjölarbetatillensmidigdegmminst10minutermedmaskin



låt jäsa 1-2 timmar under bakduk



arbeta degen på  mjölat bakbord och dela till två limpor som du lägger i smörjade formar eller direkt på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa 1-2 timmar under bakduk



grädda limporna på 175 grader längst ner i ugnen i cirka 45-60 minuter.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Gôtt!!?

Men säkert inte lika goda som havrebollarna blev! Tack gode gud att jag bara gjorde halv sats :/

2010-02-04 @ 15:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0