Dagens lunch
Bulgursallad med kräftstjärtar
3 dl | bulgur, okokt | |
3 dl | röda linser, alternativt gröna linser, kokta | |
5 st | tomat(er) | |
2 st | avocado(s), skurna i tärningar | |
1 st | röd paprika, skuren i tärningar | |
1 kruka(or) | basilika | |
Vinägrett | ||
1 msk | olja | |
2 tsk | balsamvinäger | |
1 msk | vatten | |
0,5 tsk | salt | |
0,5 krm | svartpeppar |
1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt bulgurn svalna. Spola undertiden linserna med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.
2. Blanda linserna och alla övriga ingredienserna till salladen i en skål.
3. Vispa ihop vinägretten och droppa den över salladen. Blanda till sist ner den kalla bulgurn och blanda väl. Servera gärna salladen tillsammans med grillat kött eller kyckling om man inte vill äta helt vegetariskt.
Kommentarer
Trackback