Tårta
CITRONPAJ MED NOUGATSMULOR
Kombinationen av syrlig citron och mjuk söt nougat passar fint tillsammans. Receptet ger 12 bitar.
![Foto: Nisse Person Foto: Nisse Person](http://recept.nu/polopoly_fs/1.218180!image/4132197997.jpg_gen/derivatives/w450/4132197997.jpg)
Foto: Nisse Person
Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125 g smör
1 st ägg
Citronfyllning
4 st ägg
2 dl socker
2 st citroner, finrivet skal av en och saften av båda
Nougatsmulor
75 g nougat
75 g mandelmassa
Tips
Receptet ger 12 bitar.
Gör så här
1. Pajskal: Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i platspåse i kylskåpet 1 timme.
2. Kavla ut den och fodra en pajform, cirka 28 cm i diameter, med den utkavlade degen. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i frysen i 1 timme.
3. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet, direkt från frysen, i cirka 10 minuter.
4. Ta ut pajskalet och låt det svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. (Låt gärna ugnsluckan stå öppen ett tag).
5. Citronfyllnig: Dela äggulorna och äggvitorna, båda ska användas. Vispa ihop gulorna med 1 dl socker.
6. Vispa vitorna för sig, tillsätt 1 dl socker efter en stund och vispa lite till.
7. Tillsätt citronskal och -saft till äggulorna och vänd sedan ner den uppvispade äggvitan.
8. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 20-25 minuter.
9. Nougatsmulor: Riv nougat och mandelmassa grovt. Strö smulorna över pajen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter.
10. Servera med ägglikörsabayon eller lättvispad grädde!
Den ser ju lite aptiligare ut faktiskt.
den var jättegod