Valborgsmässoafton

På förmiddan tog vi det bara lugnt och på eftermiddan lagade jag detta:

Ceasarsallad med knapriga kycklingklubbor

ca  45  minuter

Ceasarsallad med knapriga kycklingklubbor

Ceasarsallad kan vara hur god som helst om man bara får till dressingen och kycklingen. Servera gärna en nystekt kycklingklubba till, som är mycket saftigare än en stekt filé.

 


4 st  kycklingklubba(or)
3 huvud  romansallad
2 dl  parmesanost, finriven
1 st  baguette, liten
  olivolja, till stekning
  flingsalt
  svartpeppar, nymald
Dressing
1 st  ägg
1 st  vitlöksklyfta(or)
1 tsk  fransk senap
3 st  sardellfiléer
1,5 dl  olivolja
0,5 dl  vatten
2 dl  parmesanost, finriven


Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingklubborna på en plåt och pensla med lite olja. Salta och peppra runtom. Stek ca 30 minuter tills all köttsaft som rinner ut när du skär ett snitt är klar.

2. Gör dressingen under tiden. Koka upp vatten i en liten kastrull och sjud ägget i 2-3 minuter. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en mixerskål. Riv ner vitlök och tillsätt senap och sardeller. Mixa samman, häll sedan i oljan i en fin stråle och mixa till en slät dressing. Späd med vattnet och mixa lite till tills allt är väl blandat. Rör i osten.

3. Bryt bitar av baguetten och stek hastigt i olja. Salta med flingsalt.

4. Riv sallaten i en stor skål, häll på lite av dressingen. Strö i lite ost och peppra generöst med nymald grov svartpeppar. Servera salladen till kycklingen med krutongerna. Låt den rivna parmesanosten och pepparkvarnen gå runt.



Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Färdigt på: 3 tim 25 min

Ingredienser

 2 dl vispgrädde
 2 msk socker
 100 g mjölkchoklad
 0.75 st gelatinblad



Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde.

Gör så här

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.


Till det drack vi:



Jag gjorde salladen med kycklingfilé istället för klubbor och så knaperstekte jag bacon som jag strödde över, det va faktiskt supergott och med det vinet till blev betyget:

Full pott !!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0