Nybakat
Monkans morotsbröd
25 jäst
2½ dl fingervarmt vatten
2 portioner kall havregrynsgröt
1 stor morot (fin- eller grovriven)
½ tsk salt
1/2 dl socker
mjöl (dinkel-, grahams- vetemjöl eller vad som finns i skåpen)
Rör ut jästen i vätskan och rör ner den kalla gröten, riven morot och salt. Arbeta ner så mycket mjöl att brödet släpper bunken (hellre för lite än för mycket mjöl). Låt jäsa i ungefär en timme. Dela i 8-10 lika stora bröd, rulla runda bröd och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Pynta om du vill med solroskärnor, pumpafrön eller liknande. Låt jäsa 20-30 minuter till, grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ungefär 20 minuter.
Dom ska jag nog ta å pröva...såg himla goda ut! ;)
Hej!
Jag hittade ingen mailadress till dig, så jag skriver en kommentar här istället.
Jag tycker att det är roligt när folk som läser min matblogg lagar mat efter mina recept och uppskattar recepten. Dock uppskattar jag i min tur att man hänvisar till min sida när man publicerar mina recept, allra helst när man använder sig av copy-paste rakt av.
http://www.pickipicki.se/2008/10/mitt-finfina-morotsbrod/
Om det är något du tycker är oklart eller inte håller med om så får du gärna höra av dig till min mail.
Jag svarade på din kommentar hos mig och svarar samma sak här:
Du behöver inte ta bort receptet, jag tycker om när andra lagar mina recept. Men jag skulle uppskatta om du skriver att receptet kommer från pickipicki.se (även om du inte länkar dit).
Hoppas att jag inte har skrämt bort dig från min sida nu, ha en fin fortsättning på dan.
Tina