Smör



Fick tipset av min faster att göra eget "nyttigt" smör.
Detta behövs:

500gr smör
3 dl rapsolja
3 msk fling el. grovsalt

Rör samman allt i en skål, ställ in i kylen så det får stelna. KLART.

Jättegott

Tapeter



När våren kommer så blir jag ju så sugen att renovera hemma, tänkte jag skulle tapetsera köket och vardagsrummet men det är ju så svårt att hitta vad jag vill ha, och så är vi ju två viljor nu, det gör ju inte saken bättre. Sen finns det ju så mycket snyggt att välja på. HJÄLP...............

Grillade grönsaker med getost och rostade pumpakärnor

 

Grillade grönsaker med getost och rostade pumpakärnor

Foto: TV4

Antal portioner: 8

Ingredienser

2 2 st aubergine
2 2 st zucchini
3 3 st röda paprikor
olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 1 ask rucola sallad
200 200 g getost
0.5 0.5 dl rostade pumpakärnor

Tips


Citron- och dragonmarinerad kyckling passar bra till.


Gör så här

1. Skiva aubergine och zucchini i cirka ½- 1 cm tjocka skivor. Halvera paprikorna.

2. Ringla rikligt med olivolja över, salta, peppra och blanda ordentligt. Grilla dem direkt över briketterna tills de fått ordentligt med färg.

3. Lägg ruccolan i botten av ett stort fat. Lägg över de varma grillade grönsakerna, smula över getosten och strö över rostade pumpakärnor (de rostas i torr panna med flingsalt).

Ska grilla kyckling till detta på söndag om vädergudarna är med oss.


Fetaostgratinerad potatis

Ugnsbakad fetaostpotatis

Foto: TV4

Antal portioner: 10

Ingredienser

3 3 kg nykokt potatis (av mjölig sort)
2 2 msk paprikapulver
1 1 msk spiskummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
3 3 msk honung
1 1 dl olivolja
400 400 g fetaost
1 1 kruka färsk rosmarin

Annons:

Gör så här

1. Krossa den kokta potatisen i stora bitar i en ugnsfast form.

2. Strö över kryddorna, ringla över honung och olivolja. Avsluta med fetaost i smulor, hackad rosmarin samt lite olivolja.

3. Rosta potatisen i 200 grader i 15 minuter.


Ni måste prova detta recept, jättegott till grillat. Jag lät även några morötter i bitar få koka med. Suveränt gott. Rekommenderas varmt.


HUS


Åhh, va jag är sugen att köpa hus, tänk att få ha Pålsrudshuset i sina ägor, och ett par miljoner på banken. Vilken dröm. renovera precis som man ville, då skulle jag renovera på övervåningen till mamma, då skulle hon få samma sovkammare som hon hade som ung och blev av med sin ......    Det skulle bli så mysigt, vi 4 på nedervåningen, ett sjukt stort kök, och trädgården ska vi inte snacka om. Vilken tur att man har sina drömmar så att man kan drömma sig bort ett tag.

Förrådet

Jag och Johan har städat i källarförrådet idag, det blev bara en FULL släpkärra+FULLA bilen med grejer. Nu är det jättefint och nästan tomt där nere, har sparat lite grejer som jag ska lämna på auktionen i sommar. Vilken enorm lättnad det är, känns så jäkla befriande. Måste fira med ETT glas vin. I morron ska balkongen få sig en ansiktslyftning. Puss på er.

Susan Boyle



Om ni inte redan har gjort det ,så gör det. Gå in på www.youtube.com och lyssna på denna dam, 47år, hon ställer upp i Englands Talang 2009 och alla bara skrattar åt henne, men när hon börjar sjunga så tappar alla, och då menar jag alla, hakan. Ståpälsen är ett faktum, tårnarna sprutar, på mig alltså. Hon har fått 50 miljoner träffar på you tube och skivkontrakt i USA.
You go, girl !!!

Dagens lunch

Bulgursallad med kräftstjärtar



 

3 dl  bulgur, okokt
3 dl  röda linser, alternativt gröna linser, kokta
5 st  tomat(er)
2 st  avocado(s), skurna i tärningar
1 st  röd paprika, skuren i tärningar
1 kruka(or)  basilika
Vinägrett
1 msk  olja
2 tsk  balsamvinäger
1 msk  vatten
0,5 tsk  salt
0,5 krm  svartpeppar
Tillagning

1. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt bulgurn svalna. Spola undertiden linserna med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av.

2. Blanda linserna och alla övriga ingredienserna till salladen i en skål.

3. Vispa ihop vinägretten och droppa den över salladen. Blanda till sist ner den kalla bulgurn och blanda väl. Servera gärna salladen tillsammans med grillat kött eller kyckling om man inte vill äta helt vegetariskt.


Tvätta håret



Ska försöka tvätta håret idag, eftersom jag nyopererad i benet så får jag inte ducha på fem dar, nu har det gått fyra men nu är håret så smutsigt att jag måste göra ett försök. Ska försöka göra det över diskhon. Önska mig lycka till, det kommer att behövas.

Rastlös



Johan kör upp Emil till Vemdalen idag till pappa Peter, han är där och spelar. Det är ju nu jag ska njuta av ensamheten men jag blir bara rastlös, varför? När han är hemma är det bara en massa tjat och vi blir osams men jag älskar ju han så mycket iallafall. Måste försöka att koppla av, han kommer ju hem på söndag.

Klingen



Jag var uppe vid klingen för ett tag sen och fotade lite vårbilder, det var inte så mycket av forsen framme men lite blider fick jag.

Vilken min



Är han kissnödig, bajsnödig, gör det ont nånstans, har han ätit citron, spänner han sig, håller han in nåt, nä jag vet inte.

Trött!!!



För en del kan det va riktigt jobbigt att fira påsk, som för min kära systerson tillika gudson. Han hade firat så mycket att han inte orkade kliva ur bilen, han va tvungen att ta sig en liten tupplur. Men jag kan förstå honom, han hade säkert jobbat mycket dagarna innan och att va ute i solen en hel dag kan faktiskt ta på krafterna. Puss på dig.

Skator!!!

Här sitter vi som skator på en telefontråd och lapar sol, detta var på påskafton, enda dagen det va riktigt fint och enda dagen jag var ledig. Mysigt satan, vi drack öl och

Här sitter vi uppradade som skator på en telefontråd och lapar sol. Enda dagen(påskafton)det va riktigt kanonväder och enda dan jag var ledig, hur kunde det hända?? Vi drack öl och "dagens",grillade gott, myste som bara den men på eftermiddan var det som vi hade blivit skjutna med luftgevär, som sagt, luften gick ur oss och mot kvällen hade vi inte återhämtat oss. Det var traditionell påskmiddag och johan hade köpt raketer. Vid 22.00 var påsken över för min del, gick och la mig, skulle ju jobba dan efter.

Posa!!!



Man behöver bara säga "posa" till Elvira så sätter hon igång. Förjäkla go, undrar va det ska bli av henne???
(just fotograferat, man ser fotografen i hennes solglasögon)

Påskkärring



Har ni sett nån sötare påskkärring???

Vårkänslor


Jag har fått vårkänslor, det gäller inte vårkänslor till min sambo, för jag kan nog inte älska han mer än va jag redan gör. Det är vårkänslor till hemmet, jag vill städa och röja, tapetsera och göra om. Kanske lite vårkänslor till mig själv, tex börja röra på mig så att jag kanske går ner något kilo, skulle inte skada. Fast våren är ju inte här förrän dom har sopat vägarna fria från allt grus. I år ska jag försöka komma ihåg att INTE putsa fönstren förrän dom har gjort det.

Vårstäda



Eftersom jag har en liten förkärlek till rengöringsmedel så har jag beställt en del medel från Maison Belle, lite dyrt kanske men det är värt pengarna eftersom det är miljövänligt och inte testat på djur. Hoppas att få paket nästa vecka för då ska jag börja storstäda!!

Glad Påsk !!!



Glad påsk önskar jag alla i familjen, alla vänner och alla andra som kikar in på min blogg. Ha en riktigt trevlig helg alla. Kramar från mig.

RSS 2.0