2 underbara..

.. år tillsammans och det firade vi med köttfondue, mozzarellasallad, vitlöksbröd, hasselbackspotatis och ett jättegott vin, till dessert hade jag gjort creme brulé med bailey´s i,det var super super gott. Leif kom förbi med rosor och vin till oss, dessa underbara vänner.


Tvspel, dataspel och bärbara spel..

Vi har dom alla, t o m jag spelar lite dataspel, simcity, går ut på att bygga städer, skitkul. (kommer du ihåg Lotta, i Sala).



Här sitter Elliot och spelar G-force på X-box, han gillar att sitta på spikmattan medan han spelar och lika okontaktbar som vanligt.

Elvira gör det liggande på golvet och spelar Mario Bros..

Therese, hon bara spelar apa framför datan..

I väntan..


Gick ner till kyrkogården i väntan på forkörarna, knäppte lite kort på allt möjligt, läste på en skylt att dom inte skulle vara här mellan 17.30-19.00, så länge orkade jag inte vänta så jag gick hem och lagade mat i stället.

Frallor


Har bakat frallor i dag, jättegoda..

På eftermiddan fick jag besök av Elvira och Elliot, när Elvira fick se mina goa frallor så sa hon att hon va så hungrig.. hon hade inte fått nån lunch av mormor, bara frukost, stackars flickebarn. Så hon och Emil mumsade frallor och hon undrade va jag hade använt för mjölsort.. hon skulle be sin mamma att bakat dessa goa frallor.. jag lovade Elvira att jag skulle blogga bilderna jag tog på henne så att hennes mamma skulle kunna titta på dom. 
Elliott ville inga frallor ha, han va inge hungrig.. han hade fullt upp med sitt spel.. nästintill okontaktbar..

Forkörarna..


Forkörarna är på väg hit ifrån Röros, dom ska anlända nångång mellan 15.00-17.00. Tänkte gå dit och fota om det inte är för kallt.

Fenomen??


Såg detta på himlen i morse, var bara tvungen att fota det. Pälsade på mig och ut på balkongen..
Har aldrig sett nått liknande, är det nån som kan förklara detta för mig? Det är inte solen för den är till vänster utanför bilden.

Puss på er alla..


goa vänner, familjen och alla andra med för den delen..

Semester!!!


Vi tänkte ev. åka utomlands till hösten men vet inte riktigt vart. Spanien, Egytpen,Turkiet ??? Vi behöver er hjälp, kom med egna resetips, snälla. Ska förstås vara barnvänligt..

Se bakåt...


i bakspegeln... skulle ju ut och fota i onsdags... visste ett ställe borta, förbi, Gammelsätervallen men när vi kom dit så va ju inte vägen plogad så då fick vi åka till Burusjön men hittade inget där heller. Är det nån som vet fina ställen att fota på... behöver tips...

Monkans farinlimpa

MONKANS FARINLIMPA

50 gr jäst
250 gr farinsocker
1 kg valfritt mjöl
1 1/2 tsk salt
5 dl mjölk




Smula jästen i en bunke häll i salt och farinsocker värm mjölken till 37 grader



blandaimjöletjagtog0,5kgrågsiktoch0,5kgvetemjölarbetatillensmidigdegmminst10minutermedmaskin



låt jäsa 1-2 timmar under bakduk



arbeta degen på  mjölat bakbord och dela till två limpor som du lägger i smörjade formar eller direkt på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa 1-2 timmar under bakduk



grädda limporna på 175 grader längst ner i ugnen i cirka 45-60 minuter.


Ledig...


Ledig tre dagar så om vädret tillåter ska jag ut och fota lite i morron tänkte jag, ska verkligen försöka scrappa och sen ska jag baka matbröd, ut och gå ska jag också. Hoppas på tre mysiga dagar.

21/2 veckor..

..har gått på min vita månad, en och halv vecka kvar. Hittade en flaska vitt i kylen men det räknas ju inte eftersom det var vitt vin, eller? Jag är sugen satan på ett glas rött, jag riktigt känner doften och smaken av ett riktigt mustigt och fylligt rödvin.. nästa helg är jag ledig.. då blir det nog en köksbordsfylla.. nån som vill haka på..

kolla va härligt det ser ut.. ååhhh va gott..

ååhhhhhhh...


Så j...a frustrerad... jag blir tokig... att det ska va så svårt... jag blir så förbannad... jag skickar datan ut genom fönstret snart... har försökt i ett par veckor nu snart att få in en ny header här på bloggen, jag har gjort precis som man ska göra men likförbannat så funkar det inte... vet inte va jag gör för fel... vet inte hur många sidor jag besökt på nätet för att få lite tips och trix men utan framgång... nu skiter jag i det här...

RSS 2.0