Brorsan !!!


I går kom dom då äntligen. Som vi har väntat. Brorsan och barnen. Vi har inte träffats på över ett år så det va verkligen trevligt att träffas. Som vanligt när vi råkas så blir det ju ETT glas vin. Vi konstaterade att vi är för gamla för att dricka, vi är bakis bägge två idag, tack och lov för Ipren.

Nu är han och Kajsa uppe på fjället och åker skidor, Anton och Emil är här hemma, ska skicka ut dom och leka en stund.

Emil


Emil gillar att klättra i träd. Vi var ute på sjön igår,Emil och jag, Han klättrade i snöhögar och träd. Han ville att jag skulle prova att klättra men jag förklarade att jag måste stå på marken och knäppa kort på honom och att jag är höjdrädd. Bra bortförklaring tyckte jag. Tänk er, jag klättra i träd, vilken syn för gudarna.

Mmmmmmmm


 

Villa Puccini

 

Artikelnr

32417


Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra


Kategori

RÖDA VINER Kryddiga & Mustiga

Ursprung

Italien

Färg

Mörk, röd färg. *

Doft

Ungdomlig, fruktig doft med inslag av mörka bär, fat, pinje och kryddor.*

Smak

Ungdomlig, frisk smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, pinje och kryddor. *

Producent
 

Villa Puccini


Rosen


Helgmys


Eftersom jag fick lite dåligt samvete förra helgen (alla hjärtans dag)så tar jag igen det idag(lördag). Jag ska överraska Johan med en smörgåstårta. Lägger ut en bild senare. Jag hoppas att det blir uppskattat. Till den ska jag servera ett rödvin som heter Villa Pucini, kommer med ett vintips om det senare också.

Va har jag annars gjort idag, det vanliga när man är ledig, tvättat, städat. I morron ska jag försöka sova länge, Peter kommer och Fredrik kommer och hälsar på. Dom är i Vemdalen och spelar. Jag och Johan ska till svärmor på midda.

Ett av helgens två vintips


Baron de Ley Reserva

 

Artikelnr

2525


Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra


Kategori

RÖDA VINER Kryddiga & Mustiga

Ursprung

Spanien Rioja

Färg

Röd färg med tegelnyans. *

Doft

Kryddig doft med karaktär av ekfat, inslag av dill, multna löv, läder, torkad frukt och vanilj. *

Smak

Balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, vanilj, dill, torkad frukt, jord och kryddor.*

Druvsorter

Tempranillo

Producent
 

Baron de Ley


Vilken himmel!!!!!!!!


Tog detta foto från köksfönstret för några dagar sedan, det ser ut som det brinner.
Det är din skorsten som syns nere i högra hörnet, syrran ; )

Äntligen


Jag ser ljuset i tunneln, Tvättkorgen är TOM. Bara en maskin till sen finns det ingen mer tvätt .... eller?? Ja iallafall tills Therese har städat sitt rum. Nu ska jag bara städa toan också, dammsuga så klart, sen ska jag sätta mig å scrappa en stund tills helvetet bryter ut ...... barnen kommer hem.....

Alla hjärtans dag

När jag kom hem från jobbet stog det rosor, cholkadhjärtan, hemmagjord tårta och en teckning föreställande en skoter  på bordet. Jag fick en underbart god midda, baconlindad fläskfilé, klyftpotatis, rosépepparsås och givetvis ett glas vin(Pater). Va fick mina älsklingar av mig, INGENTING. Har lite dåligt samvete faktiskt. Får skylla på att jag har jobbat. Ska hitta på nåt till dom när dom minst anar det.

Nipen


Rött vin


Detta är ett röd vin jag rekommenderar varmt.

[Skriv ut!]

Gran Feudo Reserva

 

Artikelnr

2037


Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra


Kategori

RÖDA VINER Kryddiga & Mustiga

Ursprung

Spanien

Färg

Röd färg. *

Doft

Utvecklad doft med inslag av plommon, fat, torkade frukter och dill.*

Smak

Utvecklad smak med inslag av vanilj, plommon, fat och dill. *

Producent
 

Chivite


Passar till: Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm eller nötkött.
Sök passande recept hos Ica.se.

 
 

Alkoholhalt: 12,5
Provad årgång: 1998


 


Hockey

Är det nya "Foppa" kanske? Emil har börjat på hockey, dom tränar två kvällar i veckan och dom va ca 40 barn när dom startade. I går (söndag) va dom ner till Mora på FMM-arena och kollade på en match som Mora tyvärr förlorade. Dom blev inbjudna av Mora IK s VD Jan Somons, som hade blivit så glad över Idres entusiastiska hockeybarn så han ville träffa dom. I kväll är det träning igen .....

Ledig???

Har jobbat helgen, är nu "ledig" två dar. Jag måste tvätta, dammsuga, städa toan, ta reda på tvätt, handla laga mat. Är man ledig då? Skulle bara vilja ligga på soffan och slappa, men det går inte. I morron kanske ...........

Hjälp !!!

Behöver hjälp att hitta på nåt till älsklingen, är det nån som har en bra idé?♥


Emil


Dagens bild


Tar det aldrig slut???

Det är heelt sjukt va mycket folk det är här uppe nu, trodde det skulle vara lugnt idag på jobbet, men ack va jag bedrog mig. Det är tredje dan som folk handlar som tokar. Vi har snart inga handskar kvar, inga hjälmar heller, strumporna är slut dom också. Hur ska det då inte bli vecka 9, då kan vi snacka jobb, då blir det nog 12-13 timmars dagar. Men det är hur kul som helst när det är organiserat kaos. Nu ska jag gå och lägga mig, Go natt vänner.

Nipfjället


Vid Burusjön


Nysnö


Giutar Hero


Therese är för jäkla duktig på Giutar Hero, fingrarna bara flyger över tangenterna, jag fattar inte hur hon hinner med för det går fort satan, hon spelar på hard, jag spelar på easy och tycker det går fort.

Melodifestivalen


Då var det dax för årets stora spektakel, melodifestivalen. Jag, Johan, Emil, Elvira, Eliott och Jennie satt samlade framför tv:n, Jennie hade gjort protokoll som vi fyllde i, och röstade. Allt va jättetrevligt förutom själva festivalen, sicket skit, programledaren sög, låtarna sög, artisterna sög, dom enda som va bra va alcazar. Hoppas dom vinner.  

Nybörjare

Det blir många inlägg idag för att jag har flyttat från en annan blogg till den här bloggen. Så alla inlägg före detta är egentligen från igår, då jag började att blogga. Det  är  skitkul det här.

Välanvänd !!!!

 Detta är i särklass den mest använda hushållsmaskinen i vårt hem. Den gör verkligen rätt för sig. 4 tvättar i veckan, 16 tvättar i månaden, 192 tvättar om året, minst och nu har jag räknat lågt. Den börjar låta lite konstigt men den har varit mig trogen i 8 år (1536 tvättar). Snart dax för en ny.

Nästa ut i rymden??

Emil är väldigt påhittig och fantasifull, och det är ju jättebra. Han satte på favvonallen en tvättboll på huvudet och vips så blev den en austronat.
Houston we got a problem.

Barnarbete

Emil, min 9-åriga son kom på ett sätt att tjäna pengar, han har gjort en lista med olika sysslor, som att städa lägenheten, göra läxor, lyssna på mamma och Johan, städa rummet.
Så idag satte han igång att dammsuga och torka golven i alla rum + att han städade stora toan. För det fick han 30 kronor.
Är det barnarbete?kan jag bli straffad? är det för lite betalt?
Nu sitter han med läxan och för det ska han få 20 kr.

Tråkigt

Har varit sjuk i två dar, inne på min tredje. Förkyld, hostig, feber. Var så dum att jag trodde jag hade klarat mig.
I kväll så kommer lillsyrran och hennes familj upp till oss och ska kolla på melodifestivalen, ska väl käka nåt gott och det slinker nog ner ett glas vin också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0