Gott nytt...



Gott nytt år alla vänner och alla andra. Hoppas att ni får en trevlig kväll.. för det ska vi ha.. Snart drar vi till Kringlan. Puss och kram alla.

Dyra vanor..


Har skaffat mig lite dyra vanor.. 199 kr flaskan.. rekommenderar verkligen detta vin.. JÄTTEGÖTT

God jul!!!



Skinkan är griljerad, sillen inlagd, salladen hackad, Jansson klar, nästan alla paket inslagna, glöggen varm och godiset på bordet. Nu blir det uppesittarekväll med godis och ett glas vin kanske, sen är det bara att vänta på tomten.. God jul alla vänner, hoppas ni får en trevlig jul.
Ps. det stora paketet är mitt ds.


Fotoutmaning 7

RÖD

I vanliga fall så är ju rött kärlekens färg men eftersom det är JUL så blir det mitt köksfönster som får representera färgen röd.

Fotoutmaning 6

VINTER

Fotoutmaning 6

Veckans utmaning "vinter"

Jennie, det kommer mera men varken jag eller kameran mår bra av att gå ut i den här kylan...

Tandläkar´n


Har varit hos tandläkaren idag och fixat till käften, lagade om en plomb så att jag slipper få all mat mellan två tänder. Blev 785 kronor fattigare, trodde faktiskt att det skulle kosta det dubbla.

Fotoutmaning 6



Vi ska tolka vintern..

Fotoutmaning 5

Denna vecka var utmaningen "Julstök" och eftersom det är svårt att få med allt på en bild så kommer här flera foton.


Julsenap med Mackmyra whisky


Kola med chokladcrisp


Havrekakor

Håller med...

...Jennie. Jag har gjort lika. Skulle sätta på mig en långärmad tröja för ett tag sen och upptäckte att jag hade bara en, gammal och urtvättad. Nu eller aldrig tänkte jag.. satte mig och beställde kläder på nätet, det blev kläder för 2000-3000 kr.


Sticker väldigt i ögonen på min kära dotter. Hon kommer och säger att HON behöver än det  ena än det andra, nej, säger jag, pengarna är slut. Ring och tjata på din pappa istället, hihihi.
(Det blir denna kreation på nyårsafton, Ann. Tjusigt ska det va borta i Kringelfjorden)


Impad..



Min enda fråga är : hur får han den att stå??

Nu är det jul igen ...



Måste nog erkänna Jennie, att jag längtar också lite nu.. Ska fortsatta att julstöka i morron om jag är piggare. Ska bli riktigt mysigt faktiskt, ska övertala mamma att vi kan vara här hemma, hon har aldrig firat jul hos oss. Ska kolla med Johan om han kan bära henne upp hit, annars får vi vinsha upp henne via balkongen.. ;0)

Baconfeber!!!



Har varit upp till jobbet och fått min spruta idag. Så förhoppningsvis slipper jag baconfebern, men just nu så känner jag att jag måste gå och lägga mig, jag blev jättetrött. Nu är vi brudar vaccinerade så nu är det bara grabbarna i detta hushållet kvar.

Ugn...

En liten fundering... varje gång jag gör lasagne så rinner det alltid över formen och ner på botten av ugnen, spelar ingen som helst roll vad jag har för formar det rinner över ändå... spelar ingen roll hur mycket jag fyller formen, det rinner över ändå... frustrerande...

TV 4

TV 4 kontaktade mig idag.. dom är så impade av allt mitt bak så att dom vill göra ett program med mig nästa jul, ut med både Leila och Pernilla och in med "Julmys med Monkan" Vad säger ni om det, hahaha??? Ska få en årslön för "besväret".



Man kan väl få drömma sig bort ibland.

Goa Emil!!!



Rektorn ringde mig i morse, äntligen så kommer det att ske, innan jul. Emil ska på ADHD-utredning. Ska bli så skönt att få veta om han har ADHD precis som sin pappa. Nåt fel är deet i allafall för han har det så kämpigt i skolan och han har en väldigt kort stubin samtidigt som han är väldigt go och kommer och kramar mig hela tiden.


Surdegsrecept!!

Surdeg (grundrecept)

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet.
Färdigt på: 3 dagar
Ingredienser

Till 2 limpor. Dag 1:
 2.5 dl rågmjöl
 2 dl vatten
Dag 3:
 1 dl rågmjöl
 1 dl vatten
Dag 4:
 1 dl rågmjöl
 1 dl vatten

Tips

Överbliven surdeg kan man ha vilande i en glasburk i kylen och plocka fram när det är dags för bak. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen och späder med vatten och mjöl så att den är tjock som en våffelsmet. Efter en stund vaknar den till liv och börjar att bubbla.

En surdeg består enbart av vatten och mjöl. Låter man detta stå ute i rumstemperatur ett tag så bildas mjölksyrebakterier och naturliga jästsvampar. Att baka med vanlig jäst och surdeg samtidigt är ett enkelt och bra sätt för alla som vill baka ett riktigt gott surdegsbröd hemma.

Gör så här

1. Blanda 2 deciliter vatten med 2.5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn.

2. Efter att degen vilat i två dygn, tillsätt 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i ytterligare ett dygn.

3. Tillsätt på den fjärde dagen 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. Plasta in och låt stå i rumstemp i ett dygn.

4. Efter ett dygn är surdegen färdig att börja baka med.

Receptet är taget från www.recept.nu

Sen om du vill baka julbrödet går du in på www.paindemartin.blogspot.com  

Hoppas att du blir nöjd nu, systra mi. Lycka till.


Äntligen!!!

På lördag.. äntligen.. jag börjar JOBBA.. och så här tycker jag om det..


Ska bli så jäkla skönt.. efter 12 veckors arbetslöshet..


Julstök 3

Har bakat vörtbröd i dag och jag önskar att det fanns luktdata för det luktar gudomligt gött här hemma. Det luktar vörtkryddor, ingefära, kryddnejlika, mmm. Jag har aldrig ätit så gött vörtbröd nån gång.. måste bero på att jag bakade med surdeg.. lite mer pyssel när man bakar med surdeg men det är det värt och lite roligare också faktiskt. Ska nog baka en sats till i morron...


RSS 2.0