True blood !!!!

Har sett första avsnittet på SVT:s nya serie "True blood". Ännu en serie man måste följa, den var riktigt bra. Missade ni första avsnittet kan ni gå in på SVT:s hemsida och kolla där.


  

Tack vare japanska forskare som uppfunnit den syntetiska bloddrycken "True Blood" kan vampyrer leva bland människor. Serien kretsar kring cocktailservitrisen Sookie Stackhouse, spelad av Oscar och Golden Globe-belönade Anna Paquin, och hennes möte med den mystiska vampyren Bill (Stephen Moyer), som efter årtionden i exil återvänder till sina hemtrakter.

Vampyrernas officiella intåg i samhället skapar konflikter bland såväl religiösa grupper och politiker som hos vanliga människor. Samtidigt är en seriemördare lös i det lugna samhället Bon Temps och staden har fått sin första vampyr vilket gör att lokalbefolkningen snabbt riktar misstankarna mot vampyrens håll.

Svenske Alexander Skarsgård gör rollen som vikingavampyren Eric vilket har lett till hans stora internationella genombrott. Rollen som den mäktiga vampyrledaren har hyllats av såväl kritiker som publik. Som grädde på moset kan man dessutom höra Alexander Skarsgård prata svenska i serien.

Alan Ball som ligger bakom "Six Feet Under" har skapat en suggestiv berättelse där vampyrer inte längre är enbart onda, utan både och. Människornas rädsla för vampyrer är lika stor som vampyrernas fruktan för människorna. En intensiv upplevelse utlovas.


Akupressurring


Fick den här ringen av vad hon nu heter, kommer inte på..... hon har tagit över massagen efter Karin i allafall, aktupunktur kan  hon ochså.... tillbaka till ringen.... man ska rulla ringen på varje finger 20-60 gånger, då stimulerar man alla meridianer i fingrarna, blodcirkulationen kommer igång också. Jag har provat den och det är jätteskönt. 40 kr kostar den.

Hurtbulle

Det är tredje dan jag är ute och går + att jag har varit på gymet på Idre fjäll i dag och tränat, satt på roddmaskinen i trettio minuter  och sen gjorde jag några andra övningar. Snacka om stel.se men jag har gett mig f..n på att röra på mig iallafall 5 gånger i veckan i ur och skur.



Monkan´s efter och före bild...... hahaha          

Vintips

Det var länge sen  jag hade ett vintips och eftersom jag har köpt nya vinglas så kommer jag att inviga dom med detta vin:

Montecillo Crianza 2005

Beskrivning: Ganska stor doft, komplex och fruktig med inslag av röda frukter, kryddor och cederträ. Smaken är medelfyllig med bra frukt, elegant fatkaraktär och lång finessrik eftersmak.

Passar till: Till medelkraftiga köttanrättningar och utvalda ostar. Varför inte grillad hel fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng.

Framställning: Bodegas Montecillo grundades redan 1874 under namnet Alejandro Navajas Bodega Hijos de Celestino Navajas. När Osborne köpte företaget år 1973 hade man redan bytt till det enklare namnet Bodegas Montecillo. Vid övertagandet köpte Osborne ny mark och en mycket modern vinanläggning uppfördes.
Företaget som är beläget i staden Fuenmayor har alltid varit i framkant vad det gäller teknik och innovation. Man var bland annat bland de första i Rioja som anammade vinmakartekniker från Bordeaux och införde franska ekfat istället för amerikansk ek.
Vinmakare sedan 1976 är den mycket karismatiske Maria Martinez. Den var på hennes inrådan som Osborne några år efter övertagandet sålde alla egna vinodlingar. Genom att välja fritt bland fristående druvodlare är det lättare att få optimal kvalitet på druvorna. Vid goda år när kvaliteten är hög köper man mycket druvor medan man dåliga år kan avstå helt. Exempelvis gjorde man inget vin alls 1992 och 1999.
Druvorna skördades i oktober och fermenterades vid en temperatur av 25 grader. Skalmacerationen pågick under 14 dagar. Naturlig malolaktisk jäsning genomfördes i stora tankar. Vinet lagrades sedan på franska fat (225 liter) under 15 månader

Artikel nr: 264301
(Restaurangnr. 1006642)
Smaktyp: Röda viner, kryddiga & mustiga
Druvor:
Tempranillo 100%
(Tinto Fino)
Årgång: 2005
Pris exkl moms: 67.20 kr
Pris inkl moms: 84.00 kr
Förpackning: 750 ml flaskaAlkoholhalt: 12.5%
Sortiment: SB
Flaskor/kolli: 12
Producent: Bodegas Montecillo
Land: Spanien
Region: Rioja
Hemsida: http://www.osborne.es/
Finns även i följande storlekar: 375 ml halvflaska
1500 ml magnumflaska
Mitt favoritvin just nu.

 

 
 
 

Vinglas

Jag har beställt mig nya vinglas från Spiegelau, har velat ha sånna glas en längre tid nu och i dag slog jag till, börjar med två stycken, kostar 269 kr för  2-pack. Dom rymmer "endast" 75 cl.

Tänk Ann, Va långt vi kommer på bara ett glas vin då ;0) .... Planerar en sammankomst men vet inte riktigt när än ....


Foto

Har varit ute och provat min nya lins på kameran, måste nog köpa mig ett stativ, är så darrig på hand. Men  så här blev det:



Gott om lingon blir det, ska nog ut och plocka lite om jag får älsklingen med mig




Gott om rönn, blir det mycket eller lite snö då???

Nytt vardagsrum

Lite bilder på vårat nya vardagsrum, jag blev jättenöjd, Johan med, förutom att han tycker taklampan är jätteful. Lite piff kvar.







Johans hatobjekt.



Tavlan har jag gjort själv av ett gammal fönster som jag målat svart och bilderna har jag tagit uppe vid "Klingen.

Blomsterprakt....not

Skrev i ett tidigare inlägg att jag köpt blomfrön "sömntuta", planterade dessa frön i slutet av maj tror jag och såg framför en väldigt prunkande blomsterprakt på balkongen.

Så här ser dom ut, tycker dom är jättefina. 




Här är mitt resultat, inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men men .......



Lite bitter är jag.... ska aldrig mer sätta frön....

Slut på friden



I går kväll var jag ner till Mora och hämtade hem mina älskade barn, Emil har varit borta hela sommarlovet och han har faktiskt växt nån centimeter, therese har varit borta fem veckor och jag har saknat dom jättemycket samtidigt som det har varit skönt att bara jag och Johan har fått en massa ensamtid tillsammans. Men som sagt, nu är det slut på det och skolan och allvaret börjar på måndag.


"sommaren" är slut ....

Nu är det 19 augusti och jag tror den sk sommaren är slut, det är andra morronen det är frost ute och minusgrader.  Hoppas det blir en solig och fin höst.



Jag gillar hösten,  när det börjar bli kyligt ute och alla vackra färger. Det enda negativa är att jag får gå arbetslös i nästan tre månader, så är det någon som har ett jobb till mig över hösten så hör av er, snälla.

Varning för fulla !!!



Nån sån här skylt såg jag inte på vägen hem i lördax, kanske måste sättas upp en om jag ska forsätta att försöka gå hem från Ann och Leif i fortsättningen. Eller vad säger du, Ann???  Hahahaha

PS..................DS

Jag ringde till den här elkillen och gissa... han hade glömt bort det. Han kom alltså tre timmar försent och konstaterade på en minut att det var givaren i vägguttaget som var trasigt bara..... men vet ni..... jag köpte en ny maskin iallafall. Den vi har är så skruttig.


Dissad.......igen!!!

Vad gör jag för fel, jag har blivit dissad för andra gången på ett par veckor.... första gången var när jag renoverade
vardagsrummet, då skulle det komma en kille från ett företag här på byn och hjälpa mig å spackla, detta va på fredan...jag väntade och väntade...ingen kom... så då gjorde jag det själv, vrång som jag är.
Han ringer på måndan och säger att han har glömt, va fan ...

Nu är det så illa att tvättmaskinen har pajat ... ringer till ett annat företag på byn som är duktiga på el... han lovar att han ska komma och titta på maskinen idag, 07.30 för att se va det är för fel... om det är nån idé att laga eller om vi måste köpa ny. Jag sätter larmet på min telefon, på min lediga dag, på 07.00 för att vara redo att ta emot denna kille. Tror ni han har dykt upp.... Neejjj.... klockan är över 09.00 och det har fortfarande inte dykt upp nån. Jag blir så jävla förbannad, jag skulle kunna ligga och sova fortfarande, är så trött... känns som jag inte sovit på hur länge som helst. Va är det för fel på våra hantverkare på  denna by ????
Jag vill ju jynna våra näringsidkare här i byn i första hand men det verkar som om dom inte vill bli jynnade, är så sugen att beställa en ny tvättmaskinsjävel på nätet.... vad ska jag göra ????

Jag sätter en mygga på ögat på dessa hantverkare...


Bakis&skakis


En sån här tröja hade jag gjort mig förtjänt av igår, kan inte förstå vaför jag blir så dålig när jag äter  kräftor. Måste vara allergisk. Ska prova äta dom en gång till och se hur jag reagerar ;0). Låg på soffan hela dan och kvällen förutom att vi va upp till Leif och Ann en kort sväng och sen lagade  jag middag.

Kräftskiva !!!



Var på kräftskiva hos Leif och Ann i lördags, det var supertrevligt som  vanligt. Gillar verkligen att umgås med dom två, dom är störtsköna och det blir en massa skratt. Vi åt massa kräftor och goa tillbehör. Jag hade bakat detta bröd


(Tog bilden från receptet eftersom dum som jag är glömde kameran hemma). Drack en massa gott också, vitt vin, rött vin, öl, grogg. Hade lite problem att ta mig hem och som tur va så va ju älsklingen med och hjälpte mig. Tack Leif och Ann för ännu en lyckad fest men nu får det nog dröja ett tag till nästa gång, iallafall till min nästa lediga helg.

Road trip !!!



Jag och Johan släppte allt vad renovera innebär och stack ut på en liten road-trip. Det bar i väg upp till Grövelsjön och över kalfjället in till älgå, var ner till rökeriet och bryggan.
Sen forsatte vi runt Femunden, sen kom vi till Sorken och hittade den här skylten


Lite kul eftersom Thomas och Jennie kallar sin son  för sorken (sork betyder pojke på gotländska), tror jag.
Vi tänkte åka till Röros men det var för långt eftersom vi skulle på kräftskkiva på kvällen så hade vi inte så gått om tid.
Tog svängen över Flötningen och hem. Det var riktigt skönt att få komma ifrån allt va tapeter, golv och städning heter.

Snart komplett !!!

Sätter in lite bilder från när vi renoverade vardagsrummet. Nu är det BARA att lägga golv och skruva ihop hela tv-möbeln, men det faller nog på Johans lott eftersom jag jobbar.

Det är lite före, under och efter bilder.






Äntligen klart !!!

Nu är jag äntligen klar, det tog mig nästan 10 timmar att tapetsera men nu är jag klar. Åh va det har jävlats, jag har svurit, gråtit en skvätt, varit helt uppgiven, men nu är det klart.
Nu ska bara golvet in också, tror Johan får göraa det, själv sitter j ag på en stol drickandes vin och tittar på, näääää, bara skojde, självklart ska vi hjälpas åt, älsklingen och jag. Orkar inte sätta in bilder just nu, det kommer vid ett annat tillfälle, sorry Jennie. Nu ska jag duscha, äta och sen blir det spikmattan resten av kvällen, puss på er.

Javisst ja, glömde en sak....... jag ska ALDRIG tapetsera mer i hela mitt liv. 

Typiskt !!!

En liten parentes, vi köpte ju tv-möbel på IKEA i tordags och glada i hågen åkte vi till varuutlämmningen och hämtade vår tv-möbel, när vi skulle lägga in den i bilen upptäckte Johan att kartongen var sönderskavd och det stack ut nåt ur den. Jag gick tillbaka och fick nya kartonger av en jättetrevlig kille. Vi åkte hem och när Johan skulle lassa ur grejerna upptäckte han att vi hade fått fel grejer, tv-möbeln består av två kartonger (nu fick jag till det, möbeln heter BESTÅ, hahaha) numrerade med 1 och 2, vi hade fått två 2:or. Va säger man, så jäkla typiskt IKEA. Jag ringde,pratade med en trevlig tjej och hon fixade så att det kommer en bil upp till oss med nya grejer men det tar 7 TILL 10 DAGAR. Jag blir så trött men man får väl skylla sig själv när man handlar på IKEA.

Dax att tapetsera !!!

Jo, Jennie, det är snart klart. Vi började i fredags och riva tapet och det var verkligen ingen lek, fem lager med gammal tapet skulle ner. Vi fick låna en ångmaskin från "Idremålarna" och det va väl en j...a tur det annars har jag fortfarande rivit tapet men efter två dagars rivande var vi klara med det. Igår morse skulle det komma en kille och hjälpa mig spackla men han dök aldrig upp så jag spacklade hela rummet själv, sen målade jag taket, slipade och eftersom det är betongväggar så behandlade jag alla väggar med tapetklister. NU är allt förarbete klart och det är bara kul saker kvar. På lördag blir det nog golvläggning om golvet har kommit. Nu lite frukost sen ska jag sätta igång.

IKEA

Jag har inte bloggat på ett tag pga att jag inte har varken tid eller lust, absolut inte tid, vi ska totalrenovera vardagsrummet, så i torsdags åkte jag ner till Valbo för att köpa tapeter och gå på



Mötte upp Johan som kom från Stockholm utanför DURO fabriken kl 15.00, gick in bestämde tapeter och det gick helt smärtfritt  Åkte sen till Ikea för att köpa tv-möbel, soffbord ock lite annat smått och gott.  Efter det gick vi in på köpcentret, käkade pizza, Johan köpte ett spel, vi gick på bolaget och sen in på COOP köpte kräftor, sen köpte vi kaffe för att ta med i bilen. Klockan 18.00 satt vi i bilen på väg hem igen. Jag är super imponerad av mig själv att det bara tog tre timmar. Allt gick så smärtfritt, tom med Johan inne på IKEA, trodde att jag skulle få psykbryt på han med icke, han va jätteduktig. Vi va nog hemma vid 21.30 tog ett glas vin, la mig på spikmattan i soffan och somnade som en klubbad oxe.

RSS 2.0