Tjöna

Efter husvisningen åkte vi upp till Tjöna (våran lilla stuga mitt i skogen). Efter  vägen lyckades jag fånga en älgko på bild


Sen lyckades jag fånga den här öringen  på spöt, den vägde 1,3 kg så nu är söndags middan klar.



Vi stekte kölböttn för första gången och det blev faktiskt godkänt, kanske en maträtt det är svårt att misslyckas med.



Efter maten drog vi ut med båten igen men det blev inget, Johan hade napp men den slet sig loss.



Undrar varför vi inte är där uppe oftare, det är ju så jäkla gött, man kopplar bara bort allting och bara är. Det är hur skönt som helst.

Husvisning

Idag har vi varit på husvisning i Västanå, vilket hus....... vi blev kära både Johan och jag....... behöver inte göra om något förutom att måla om i barnens rum..... nu ska vi bara övertyga nån av alla sveriges banker om att dom vill låna ut pengar till oss, vilket kan bli svår. Men vi kände direkt att vi skulle trivas där, det var helt i vår smak.


Grey´s anatomy



Var det nån mer än jag som såg gårdagens avsnitt, men fan, jag har aldrig gråtit så mycket åt ett tv program nån gång.  Hoppas bara att ett under sker så att hon får överleva. Hon kan ju inte gå och dö NU då blir jag ju mäkta besviken. Jag håller tummarna.

Timmerhus



Den här timmerstommen är till salu för 100.000kr och den vill jag ha. Vi får hämta den i Piteå, det positiva är att den är redan nermonterad och numrerad. Så det enda vi behöver göra när stommen väl är här i Idre är att hitta en tomt och dra fram vatten och avlopp, montera upp den, isolera, dra el, lägga golv, sätta väggar, nya fönster, ev nytt tak, och sen det  bästa av allt designa ett STORT lantligt kök, inreda och sist men inte minst flytta in. Har jag glömt nåt?  Undrar va prislappen slutar på? Jag undrar va Johan ska tycka? han vet ju inte om det här än. Vilken överraskning.

Middagstips

Idag ska jag göra en ugnspannkaka med fläsk, det är jätte länge sen jag gjorde det.



Ugnspannkaka

ugnspannkaka recept
Ugnspannaka är gott och ett enkelt recept. På bilden visas ugnspannkaka med fläsk.

Klassiskt recept på ugnspannkaka som går snabbt och lätt att göra.

Klocka Tid: 30 minuter varav 20 min i ugnen.

Muffins 4 portioner

Du behöver:

  • 3 dl vetemjöl (eller 2 dl vetmjöl + 1 dl grahamsmjöl)
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk flytande smör till smörjning av långpanna

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.

Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter.

Vispa ned mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet - använd gärna elvispen.

Vispa därefter ner äggen.

Häll smeten i smörjd långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. till gyllengul färg.

Skär ugnspannkakan i bitar och servera.

gaffel Serveringstips:

Servera med lingonsylt och rårivna morötter.


SJUK????


Undrar om jag börjar bli sjuk? Jag är helt ur fas, huvudvärk ända ner i ögonen, feber kanske? och så fort jag rör mig så rinner svetten av mig. Skulle ha scrappat idag men jag orkar inte, det är ett helt företag att bara röra sig. Det konstiga är att jag inte känner mig febrig men alla symtomer tyder ju på det. Det värsta är att det är ingen hemma och kan pyssla om mig, det är ju jättesynd om mig, ååhhh  va sjuk jag är........

Scrappat!!!

Eftersom jag har så svårt att komma igång med min scrapping, trots att jag går arbetslös och har all tid i världen så är det så jäkla svårt att plocka fram grejerna, så utmanade Jennie mig i lördags att jag ska göra 3 L-O på det nya paketet från USA. Jag tog detta på fullaste allvar och har redan gjort 2 av 3 stycken. Blev faktiskt ganska nöjd själv om jag får tycka. Vad tycker ni???



Gerbera keramik

Nu har jag hittat servisen  jag vill ha, nu ska jag bara hitta pengarna. Det är keramik från Portugal och hela serien heter Gerbera och den är handgjord, finns i många underbara pastellfärger. Vill börja med kaffemuggarna sen blir det nog ett stort salladsfat. Sen blir det tallrikar, pajform, skålar, durkslag, uppläggningsfat, ja allt, hela servisen.

Finns att köpa hos www.casualliving.se



Hatar söndagar!!!

Jaha, då var det söndag igen och det betyder att älsklingen åker i från mig igen, Ända till Stockholm ska han. Jag har fått ha han hemma ända sen i onsdagskväll så jag ska väl vara nöjd egentligen. Men det blir ju så fruktansvärt tomt efter honom, som tur är har jag mina barn.

Va har vi gjort då?

Vi har inte gjort så mycket, vi har slappat tillsammans mest hela helgen.
I fredax var Ann och Leif och Alexander här på midda, det vart nog uppskattat, vi hade jättetrevligt som vanligt, det blev en del vin så på lördan vaknade jag med en j...a huvudvärk. Men en alvedon och en iskall cola fick bort värken. På eftermiddan åkte vi på en roadtrip, förbi Mörkret till Strömsildret sen kom vi fram till Grötholen. Jag fotade lite och vi kom överens om att vi ska upp till Fulusjön och fiska nästa helg med Emil, steka lite kolbotten och bara mysa om vädret tillåter.Grillade kvällen på och gjorde marängswich (vet inte om det stavas så) men alla vet vad jag menar.
Sönda som sagt, dammsugat,tvättat, lagat mat (Lapskojs), sen sitter man bara och väntar på att klockan blir sex för då åker Johan, saknar honom så fort han har gått utanför dörren, skitjobbigt är det. Men dagarna går ju så fort och snart är det tordag och då kommer han hem.

Ha det gött alla.       

Åska !!!

Apropå allt och inget, Jag tror det blir åska. Jag tog lite häftiga foton jag vill visa er.




Skolan !!!!

Idag har jag varit i skolan med Emil för att kolla lite hur det går för honom, han är ju ingen plugghäst precis, Han får kämpa riktigt hårt faktiskt och speciellt med matten, jag tycker så synd om honom.

                                                                                    

Dom började med att läsa i tjugo minuter, "läsa", jag tror att han inte läste ett enda ord ur boken, han hade fullt upp med att kolla på mig.

Sen var det arbete och då får dom ju välja lite själva vad dom vill göra, Emil ville göra matte eftersom han ligger efter med det. Så vi satte igång och han va riktigt duktig, han räknade på och koncentrerade sig på det han skulle. Jag tyckte att han va så duktig att han hade gjort sig förtjänt av lite "mys" ikväll.
- Åh, sa han, kan jag få lite Herrljunga cider då, snälla mamma.
- Självklart, sa jag, men då måste du räkna på riktigt bra.
Jäklar va han räknade, nästan fyra sidor plöjde han. Bara för lite cider, alkoholfri så klart ;0).

Sen va det dags för rast.

Efter rasten va det forsatt arbete och han forsatte med matten en stund men sen ville han göra nåt annat.  Det blev utvärdering av arbetsboken och sen gick vi till bibblan, han lånade tå böcker om basket, han har lovat att han ska läsa mera hemma, ca 10 minuter om dan, tror jag det va.

Efter bibblan ville han att jag skulle gå hem. Då hade jag varit där tillräckligt länge tyckte han nog.

Jag ska försöka gå med honom nästa vecka också, det var riktigt roligt.

Nu måste jag gå och köpa Herrljunga cider.

Dit da bär, dit bär da !!!!

Har suttit i soffan i snart en vecka och inte fått nåt gjort, har inte haft varken lust eller ork, men i dag go vänner, kom lusten tebax.

Jag började med att förbereda lite till fredan, fritera bröd och gjorde chilisås, sen bakade jag tekakor, städade toan planterade om ett par blommor, sådde lite frön, putsade fönstret i vardagsrummet, strök gardiner och hängde upp, tvättade två maskiner och lagade mat. Idag blev det korv och klimp, gööött.

Sen gick jag till "Syrran och jag", köpte ljus, glaslykta och en duk.

Nu sitter jag här i soffan igen och känner mig jättenöjd med dagen, inte alls så där deppig som jag gjort hela veckan.


                                                                                                                     

Kommentar

En enkel fråga:


Viraltrafik

http://www.viraltrafik.se/?mocki64




Coldplay

Kommer ni ihåg va trevligt vi hade när vi va i Stockholm och gick på konsert, systra mina.


Blommor

Jag kom på en sak, man köper nästan aldrig blommor till sig själv för att man bara vill ha en bukett. Det är alltid när det är födelsedagar, eller andra högtider eller när det har hänt nåt tråkigt. Så är det för mig iallafall, hur gör ni??? Jag ska ändra på det tänkte jag och gå och köpa mig en bukett i morron bara för att jag är värd det.



                                                        
  

Den här fick Johan när han fyllde år i fredax.






Dom här fick vi av familjen Alfredsson när vi hade fått missfall










             

Dagens middag

    Italienska köttbullar i  tomatsås


                                                                        
                                                                                                

Köttbullar:
250 g mager nötfärs
1 msk lökpulver
½ dl parmesanost, riven
½ ägg, vispat
2 msk vatten
1 tsk kalvfond, konc
Salt
Svartpeppar

Tomatsås:
375 g tomato frito med paprika, lök och vitlök ,
1 dl vatten
½ röd paprika, tärnad
2 salladslökar eller 1 dm purjolök, skivad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Dekoration:
2 msk basilika, grovhackad
½ citron, det gula av skalet, finstrimlat

Servera med:
Medelhavssallad, blandad grönsallad i påse

Jag serverade spagetti till

Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Koka upp tomato frito i en gryta tillsammans med vatten, paprika, lök, salt och svartpeppar.

Blanda färs, lökpulver, parmesanost, ägg, vatten, kalvfond, salt och peppar i en bunke. Rör till en smidig smet. Forma pingisbollstora köttbullar och lägg ner dem i den kokande tomatsåsen. Låt den sjuda, ca 5 minuter

Servera köttbullarna med kokt pasta. Strö över basilika och citronskalsstrimlor (strimla med zestjärn om du har).


Photoshop



Har äntligen fått Photoshop till min data och sitter nu på mina lediga dagar och försöker komma underfund med hur det funkar, tog detta kort uppe på Nipfjället i helgen, laddade upp det på  cs4 och började redigera, fick till färgera lite intensivare men jag vet inte hur jag gjorde, måste få tag på en bok som jag kan sitta med och gå igenom allt, det är hur mycke trix och tips som helst.

Förberedelser !!!

Ann och Leif ska komma på midda på fredag och vi tänkte bjuda på "Tostadas". Kan garantera att dom aldrig har ätit detta, Blir dock lite orolig över att Ann är lite skeptisk för tomater, det är ju tomater i chilisåsen och guacemolen, men jag tror att det ska bli uppskattat. Alla vi har bjudit detta på har gillat det. Vi har t o m sålt detta på Idreyran för många år sedan, Mamma bakade flera hundra bröd och vi hackade och hackade till guacemolen som galna, det blev inte så stor vinst för vi var för billiga men vi hade skitkul.

                                                                          


Jag ser framemot fredan, blir garanterat jättetrevligt. Hoppas bara barnen är friska för jag vill inte ställa in ;o)

Kalas

JAG SKA ALDRIG MER DRICKA !!!!!

Va hos svärgubben igår och käkade köttfondue, det var jag,Johan, Therese, Fia, Johannes, Tintin, Adde och Bosse såklart. Sög i mig två flaskor rödvin, jätteduktigt tycker jag. Sen gick vi ner på Lodjuret och partade vidare. Så idag mår jag verkligen som jag förtjänar.  Skulle behövt ett rör av dessa idag
                                                                                                         
Har legat på soffan med gubben hela dan, tittat på två filmer, Batman dark knight och Transporter 3, druckit cola och sovit, va på affären, det blev spenatpasta,vitlöksbröd. Köpte även chips och dip till Robinson i kväll. Ska verkligen svulla idag, jag kan äta hur mycket som helst dagen efter, finns ingen botten och ju flottigare ju bättre är det och för Johan är det tvärtom, han får knappt i sig nånting.

Ikväll är det det stora spektaklet på tv och vi ska INTE titta, vi är nog dom enda i Sverige som inte tittar. Det blir Robinson för oss och sen är det nog dags att inta horisontalläge igen, kommer nog somna ganska ovaggat i kväll, Klockan är bara 19,30 och jag orkar knappt hålla ögonen öppna. Nä, nu måste jag förbereda inför R.

nipfjället



Jag och Johan åkte upp till nipfjället idag, men vi kom bara halvvägs upp till sommarparkeringen, vägen var jättetrasig. Tog lite bilder iallafall.

Middagstips

Det här vill Johan ha till midda idag och då är det väl bäst att han får det. Kanske ett tips til dig Ann ;o)


RAGGMUNK I UGN

rarivenpannkaka1

4 pers

Ingredienser

1 kg råriven potatis
1 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
5-6 dl mjölk
3 tsk salt
1 paket bacon (för ett vegetariskt alternativ, uteslut baconet och ersätt med 1 st riven gul lök)
3 msk smör eller olja

Smörj en långpanna ordentligt med smör eller olja (går bra att använda en mild olivolja, t ex Merula).
Skär baconet i tärningar och stek medelknaprigt.
Riv potatisen (fint) i en bunke.
Rör ned mjöl, ägg, mjölk och salt och blanda samman med potatisen.
Häll smeten i långpannan.
Fördela baconet över smeten.
Klicka i små klickar av smöret eller häll olja jämnt över smeten i pannan.
Grädda i ugn i 190 grader i cirka 30-40 minuter.
Pannkakan skall vara genomgräddad, prova med en gaffel innan du tar ut den.
Ät med rårörda lingon och grädde (valfritt).




Tårta

    Nu har jag bestämt mig,det får bli den här, Johan ville ha citronpaj istället för den andra.



CITRONPAJ MED NOUGATSMULOR


Kombinationen av syrlig citron och mjuk söt nougat passar fint tillsammans. Receptet ger 12 bitar.

Foto: Nisse Person

Foto: Nisse Person

Pajskal

3 dl vetemjöl
2 msk florsocker
125 g smör
1  st ägg

Citronfyllning
4 st ägg
 2 dl socker
2 st citroner, finrivet skal av en och saften av båda

Nougatsmulor
75 g nougat
75 g mandelmassa


Tips

Receptet ger 12 bitar.


Gör så här

1. Pajskal: Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i platspåse i kylskåpet 1 timme.

2. Kavla ut den och fodra en pajform, cirka 28 cm i diameter, med den utkavlade degen. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i frysen i 1 timme.

3. Värm ugnen till 200 grader och grädda pajskalet, direkt från frysen, i cirka 10 minuter.

4. Ta ut pajskalet och låt det svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. (Låt gärna ugnsluckan stå öppen ett tag).

5. Citronfyllnig: Dela äggulorna och äggvitorna, båda ska användas. Vispa ihop gulorna med 1 dl socker.

6. Vispa vitorna för sig, tillsätt 1 dl socker efter en stund och vispa lite till.

7. Tillsätt citronskal och -saft till äggulorna och vänd sedan ner den uppvispade äggvitan.

8. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytterligare 20-25 minuter.

9. Nougatsmulor: Riv nougat och mandelmassa grovt. Strö smulorna över pajen och grädda i ytterligare cirka 10 minuter.

10. Servera med ägglikörsabayon eller lättvispad grädde!







Den ser ju lite aptiligare ut faktiskt.

Skratta

Om ni vill ha er ett gott skratt ska ni gå in på http://www.bestofblocket.se/ och läsa annonser som folk har satt ut. Här ett smakprov



Sömntuta

Har beställt blomfrön idag från nätet, blommorna heter Sömntuta och så här vackra är dom, eller hur???


Muffins

Vill bara lägga in en parentes, så här ser inte mina muffins och tårtor ut.



Vilka konstverk, man vill ju inte sätta tänderna i dom där bakverken.

Inspiration

Jag sitter ute på webben och samlar in inspiration till vårat hus som vi vill ha inom en snar framtid.
Köket


Sovrum




Altan



Sen kan man ju undra vad jag lever i för fantasi bubbla. Jag kommer ju aldrig att få det så här men man måste få drömma sig bort.

Tårtadax igen !!!

Som alla redan kanske vet så fyller älsklingen år på fredag, jag har lite funderingar på vilken tårta jag ska göra till honom, hittade den här, va tycker ni, lite pinsamt kanske när våra mammor kommer på fika och jag ställer fram den här. Emil undrar nog vad det är, måste börja förklara, neej, jag gör nog en mer traditionell tårta.






 som den här


Arbetslös

Nu har jag varit arbetslös i snart 3 veckor och har ungefär 4 veckor kvar innan jag får jobba. Jag får inget gjort hemma, bara det nödvändiga med tvätt, städ och matlagning. Allt annat som jag tänkte göra, putsa fönster, garderobsröjning, scrappa hela dagarna, det blir det inget av med. Jag har blivit förslappad och likgiltig. Men jag är evigt tacksam att det är kortare perioder och att jag faktiskt har ett jobb att gå tillbaka till så småningom. Tänk dom som går arbetslösa år efter år, hur står dom ut, det är ju psykist påfrestande. Nu ser jag fram emot att Johan ska komma hem, en dag tidigare faktiskt, ska laga nåt gott till midda, tvätta och dammsuga, jag måste rycka upp mig. Måste tänka positivt. Puss på er alla.



Hammock

Vilken hammock, en sån vill jag ha, vet bara inte var jag ska placera den. Håll med om att det ser sjukt skönt ut. Nu måste vi fixa ett hus.





Tjönna

Jag, Johan och Emil har varit upp till lillstugan en sväng idag. Vi sa det att vi måste försöka vara där uppe lite mer. Tittade närmare på stugan och upptäckte att det skulle behövas målas om utvändigt, färgen har börjat flaga. Sen fick jag ju en väldig lust att måla om invändigt, slipa bort den gröna färgen  från golvet och bara vitlasera eller bara olja in det, tankarna bara skenade iväg. Jag skulle kunna göra det så fint där uppe, men det är många som är med och bestämmer och alla har ju inte samma smak som jag. Vi får väl se vad som händer. Vi ska nog upp nästa helg och övernatta, grilla, försöka steka kolbotten, lite vin kanske. Skulle va himla mysigt om mamma kunde följa med men jag vet inte om hon kan gå upp dit, det är så stenigt, sa till Johan att han kunde bära henne på ryggen.


Resultatet

Här kommer resultatet som utlovat. Jag är faktiskt ganska nöjd. Nu ska jag bara upp med en svart fondvägg där också så blir jag ännu mer nöjd, och nej, jag tar inte emot några beställningar, så kul var det inte....... ni,systrar får nog vackert sy själva.......


Äntligen torsdag!!!

Idag kommer älsklingen hem igen, ska bli så skönt, gråter krokodiltårar när han åker på söndan, måndan är värst, då längtar jag så jag blir tokig, tisdan känns det lite bättre, onsdan då längtar man till torsdan, och när tordan kommer så känns det så bra i hela mig, går och småler hela dan. Nu ska han iväg på ett annat jobb, Överhogdal, tror jag att det heter. Det ligger iallafall mycket närmare än Stockholm och då åker han sönda natt i stället för söndag eftermidda, och det gillar jag. ; )

Kalsong

Johan fyller år den 15 maj, ska nog ge honom ett par nya kalsonger, jag gillar verkligen dom här. Tänk va smidigt när man är sugen......... på godis alltså..........


Hissgardin

Förstora

Enkel hissgardin

Hissgardinen i bomull hänger som en kappa över en luftig voile. Dekorationer som sammetsband, en påsydd pärlrad och dinglande kristallhängen ger lyxkänsla i sovrummet.

Av: Pernilla Hed Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Publicerad: 2008-05-21

 

Gör så här:

FörstoraTill denna hissgardin behövs:
tyg som täcker hela fönstret
band eller snöre till hissanordningen
4 st tunna men stadiga rundstavar
10 små ringar, ca 1,5 cm i diameter

Hissgardinen består av ett stycke tyg som hissas upp och ner med hjälp av två band som löper i små ringar på baksidan. Ringarna sitter fastsydda på de kanaler som rundstaven ligger i.

Fålla alla kanterna på tyget, sy en kanal i överkant för gardinstången och sedan de 4 kanalerna för rundstaven,genom att vika tyget.

På baksidan av varje kanal fästes en ring i varje ände där bandet skall löpa igenom. I ringarna längst ner knyts bandet eller snöret fast så gardinen kan åka upp eller ner. Som dekoration sitter en prisma fastsydd på varje band.  

Färdiga hissgardiner finns att köpa i många utföranden, men har man ett fönster med udda bredd som här, 160 cm, är det inte svårt att sy den själv, alternativt lämna bort på sömnad. Styva pinnar inköpta på brädgården ger gardinen stadga och ett vackert fall.

Längst upp har vi sytt på ett dekorativt pärlband, och dragbanden avslutas med vackra kristallhängen. Voilen har fått två påsydda band, ett tunt dekorationsband, och längre ner ett sammetsband med dragband - vill man dra isär gardinen, görs det med detta band.


Upphängningen består av en gardinhållare som bär två stänger. Både voilen och hissgardinen hänger på stången i sin respektive fåll. Sammetsbanden på voilerna fungerar fungerar både som dragsko och dekoration, från Ohlssons tyger.

  Förstora  


Tänkte sy mig en hissgardin till köket, få se om jag fixar det. Kommer att bli väldigt fint om jag lyckas, återkommer med en bild på resultatet senare.

Grattis



Grattis på mig själv då, 45 år i dag. det bästa är att jag känner mig som 35, undrar när åldern ska komma i kapp mig och vad som kommer att hända då????

Namnsdag

Idag har jag namnsdag och jag har inte gjort nåt speciellt, bara förberett lite för morrondan. Va fan, jag blir ju 45 år, börjar få lite panik, jag har aldrig haft några kriser när jag har fyll 20-30-40 år men nu känns det faktiskt lite. Men men det är en jävla tur att jag har en så pass ung sambo som håller mig ung och alert. Hahahaha.

KALAS

Fredag 1 maj var vi hembjudna till Leif och Ann, Leif fyllde 35 år 28 april och det ville vi vara med och fira. Det blev kolbotten, 6-kamp, tipspromenad och en massa annat mys. Det var länge sen jag hade så trevligt. På kvällen satt vi vid brasan och bara pratade, Johan och Leif hade ju massor av kul att berätta. Närvarande på dagen var Håkan och Carina med barn, John och Marlene med barn, Niklas och hans fru med barn, Karita med barn, Johan,jag och emil och sist men inte minst, Stefan. På kvällen var det bara Jag, Johan, Leif, Ann och Stefan. Stora kramar till Ann, det här gjorde du superbra.


Vintips

Duette Premium Pinot Noir

Duette Premium Pinot Noir

Kategori: Rött vin (kryddigt, mustigt)

Ursprung: Casablanca, Chile (Indomita Wine).

Pris 2009: 95 Kr/flaska, 127 Kr/liter.

Druvsort: Pinot noir.

Färg: Rött.

Doft: Kryddig, nyanserad, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, jordgubbar, örter och ingefära.

Egenskaper: Medelfylligt, medelsträvt, tydlig syra.

Smak: Kryddigt, balanserat, druvtypiskt vin med fatkaraktär, inslag av skogshallon, körsbär, örter och ingefära.

Användning: Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av ljust kött, samt till inte alltför smakrika rätter av lamm.

Alkoholhalt: 14,5%

Lagring: Vinner inte på lagring.

Kommentar: Jäsning och skalmaceration i öppna tankar.


Valborgsmässoafton

På förmiddan tog vi det bara lugnt och på eftermiddan lagade jag detta:

Ceasarsallad med knapriga kycklingklubbor

ca  45  minuter

Ceasarsallad med knapriga kycklingklubbor

Ceasarsallad kan vara hur god som helst om man bara får till dressingen och kycklingen. Servera gärna en nystekt kycklingklubba till, som är mycket saftigare än en stekt filé.

 


4 st  kycklingklubba(or)
3 huvud  romansallad
2 dl  parmesanost, finriven
1 st  baguette, liten
  olivolja, till stekning
  flingsalt
  svartpeppar, nymald
Dressing
1 st  ägg
1 st  vitlöksklyfta(or)
1 tsk  fransk senap
3 st  sardellfiléer
1,5 dl  olivolja
0,5 dl  vatten
2 dl  parmesanost, finriven


Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingklubborna på en plåt och pensla med lite olja. Salta och peppra runtom. Stek ca 30 minuter tills all köttsaft som rinner ut när du skär ett snitt är klar.

2. Gör dressingen under tiden. Koka upp vatten i en liten kastrull och sjud ägget i 2-3 minuter. Kyl ner i kallt vatten, dela och skrapa ur ägget i en mixerskål. Riv ner vitlök och tillsätt senap och sardeller. Mixa samman, häll sedan i oljan i en fin stråle och mixa till en slät dressing. Späd med vattnet och mixa lite till tills allt är väl blandat. Rör i osten.

3. Bryt bitar av baguetten och stek hastigt i olja. Salta med flingsalt.

4. Riv sallaten i en stor skål, häll på lite av dressingen. Strö i lite ost och peppra generöst med nymald grov svartpeppar. Servera salladen till kycklingen med krutongerna. Låt den rivna parmesanosten och pepparkvarnen gå runt.



Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Färdigt på: 3 tim 25 min

Ingredienser

 2 dl vispgrädde
 2 msk socker
 100 g mjölkchoklad
 0.75 st gelatinblad



Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde.

Gör så här

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.


Till det drack vi:



Jag gjorde salladen med kycklingfilé istället för klubbor och så knaperstekte jag bacon som jag strödde över, det va faktiskt supergott och med det vinet till blev betyget:

Full pott !!!


RSS 2.0