tatuering

Tänkte tatuera mig men kan inte riktigt komma på va jag vill ha, jag har en del ideer, va tycker ni!!


Är lite osäker om Johan kommer att uppskatta den här, måste fråga.



Den kanske, eller?



Fan va naturtroget, ser ut som det är en riktig spindel.

Korvgryta



Funderar på att laga korvgryta till middag i dag, eller kanske inte!!!

Knäppa klagomål

Att Svenskar är duktiga på att gnälla är väl ingen direkt hemlighet, och många gånger är det väl befogat dessutom. Men i Metro (måndag 23/3) kunde man läsa om 10 knasiga klagomål som inkommit till olika resebyråer runt om i landet. Och det är inte utan att man funderar på hur personerna som skickat in dessa klagomål till resebyrån tänkt egentligen. Nr 11 och framåt kommer från telegraph (på engelska).

1. En medelålders man upptäcker på vägen hem från semestern att det står "Las Palmas, Gran Canaria" på biljetten. Mannen har hela tiden trott att han var på Palma på Mallorca och ville ha pengarna tillbaka för resan.

2. En kvinna klagar över det var en naken kvinna i fönstret på hotellet bredvid, som maken kollar på. Kvinnan kräver pengarna tillbaka för att det förstört semestern.

3. Ett gift par väljer att boka sittplatser långt från varandra på resan. Ombord får det ändå sitta bredvid varandra eftersom flygbolaget utgått ifrån att det bara blivit något fel. Maken kräver ersättning för att han tvingats sitta bredvid sin fru under flygresan.

4. En äldre dam påstår volymen ändrats på hennes tv. Kvinnan är helt säker på att hotellet har en knapp som går till alla tv-apparater och att en av de anställa sitter och skruvar upp och ner volymen hela dagarna.

5. Ett äldre par påpekar att det står i välkomstmaterialet att "guiderna finns tillgängliga 24 timmar om dygnet". Enligt paret måste betyda att de ska komma och fika och umgås med gästerna privat minst en gång om dagen.

6. Ett medelålders par beklagar sig över att reseguiden på bussresan till Italien lämnar för mycket information och upprepar den gång på gång. Detta gör att paret känner sig omyndigförklarade.

7. En familj åker till Kanarieöarna. Med dessvärre blir det bara sol två dagar under de 14 dagar dom var där. De anser att researrangören borde ringt upp och meddelat att vädret var dåligt på Kanarieöarna och kräver därefter en ny resa med garanti för sol denna gång.

8. Det nyförälskade paret klagade på att duschkabinen på hotellet var för liten, vilket gjorde att de inte kunde duscha tillsammans och därmed förstördes deras semester.

9. Ett medelålders par åker på skidsemester till Aplerna. Hotellets sena middagstid i kombination med långsam servering gör att paret kommer i säng för sent och därmed är för trötta för att åka skidor på dagarna.

10. Det finns för många Spanjorer i Spanien och de pratar bara Spanska.

11. En turist på ett afrikanskt spelställe tittade över en vattenhål, upptäckte en synbart upphetsad elefant, och klagade på att synen av detta skenande odjur förstört hans smekmånad genom att han känner sig "otillräcklig".

12. Sandstranden var för sandig.

13. Vi köpte ‘Ray-Ban' solglasögon för €5 (ca 50 kr) från en gatuförsäljare, och märkte sen att det var kopior.

14. Ingen berättare för oss att det kunde vara fiskar i havet. Barnen blev skrämda.

15. Min fästman och jag bokade ett rum med två sängar men vi placerades i ett rum med dubbelsäng. Nu håller vi dig ansvarig för att jag är gravid. Detta skulle inte ha hänt om du hade satt oss i rummet som vi bokat.

16. Vi märkte att sanden inte var samma som sanden i broschyren. Er broschyr visar att sanden är gulaktig, men den var vit.

17. Vi var tvungna att stå i kö utomhus utan luftkonditionering.

18. Det är din plikt som en researrangör att ge oss råd om bullriga eller besvärliga gäster innan vi reser.

19. Jag blev biten av en mygga - Ingen sa att de skulle kunna bitas.

20. Det är slött av lokala butiksinnehavare att stänga på eftermiddagarna. Jag behövde oftast köpa saker under "siesta"-tiden - detta borde förbjudas.

Ibland funderar man om vissa bara är skrönor, eller om det faktiskt är sant. Vissa är bara för korkade för att faktiskt vara sanna. Men kul läsning var det i alla fall :)


STÄDA !!!!



Ledig idag, och då har jag städat i vanlig ordning. Började med kylskåpet, sen ugnen och till sist golven, nu är jag äntligen klar. Ska inte göra nåt mer idag, förrutom hänga tvätt och laga mat. Ska bara slappa på soffan i kväll, det är ju desperata hemmafruar på tv:n.



Tvätt, tvätt, tvätt, det tar aldrig slut. Undrar vad mamma skulle säga om jag gjorde som det står på tvättrådet. Tror inte det skulle bli så uppskattat. Jag får väl göra det själv. Har tvättat två maskiner, har två kvar.

Äntligen lite scrapping!!

Idag har jag inget speciellt för mig, ska bara tvätta lite och snickra ihop en lasagne, that´s it. Så äntligen så ska jag och lillsyrran sätta oss och scrappa en stund. Återkommer med resultatet sedan. Nu ska jag lägga mig och vila.

Therese 15 År!!!




Va tiden går fort. Tycker det inte är så länge sedan jag fick dej. Nu är du femton år och en riktigt tonårstjej, på både gott och ont. Mest gott faktiskt. Älskar dig enormt, gumman, kom ihåg det trots alla duster vihar haft och kommer att ha. PUSS PUSS.


Helgen slut !!!!!!!

Jaha, då var helgen slut. Varför går det så fort när man är ledig?? Vad har vi gjort?? I lördags skjutsade vi Emil till Älvdalen, det var avslutning på hockeyn, dom tränade och sen blev det bad efteråt. Jag och Johan fortsatte till Mora för jag skulle till optikern och så hade jag lite andra ärenden. PÅ kvällen myste vi bara framför tv:n.

I dag söndag har det blivit lite tvättande och städande som vanligt och när vi ändå höll på så möblerade vi om vardagsrummet, vilket inte är så lätt eftersom det är en massa dörrar och fönster på alla väggar utom en. Jag och Jennie skulle egentligen scrappat i dag men det blev så sent, hon kom till mig när jag hade börjat med maten så då la i ner det. Hoppas det dyker upp ett nytt tillfälle snart. Jag lagade en jätte god fisksoppa och till det bakade jag krukbröd. Det va jättegott.

Nu ska jag gå och titta på WHIPE OUT och sen blir det nog sängen.
Puss och go natt alla.

Tulpaner



Jennie hade en tulpanodling på sin sida, så då måste jag också ha en. Den här är också vacker men Jennies va faktiskt lite läckrare.


Robinsson premiär 2009

Robinson 2009 Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Jag, Johan och Jennie + alla barn satt bänkade framför tv med gott rödvin och tapenade(Tomas kom lite senare). Hade nog lite för höga förväntningar men det var väl helt ok. Man får väl titta på några fler avsnitt och bedömma då, väntar på alla konflikter och pakter. Synd att Michel åkte ut när det precis hade börjat hetta till mellan han och Mika.


Riktigt vintips


Flagga  Penfolds Thomas Hyland Shiraz (nr 6301)
  
LandAustralien
  
DistriktAdelaide
  
Alkoholhalt14,5 %
  
FärgTät, mörk, rödblå färg.
  
DoftStor, fruktig doft med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, peppar, kaffe, örter och choklad.
  
SmakMycket fruktigt, smakrikt vin med karaktär av rostade ekfat, inslag av björnbär, peppar, kaffe, örter och lakrits.
  
AnvändningServeras vid 16-18°C till rätter av grillat lamm- eller nötkött.
  
Fyllighet=9
Fyllighet
Strävhet=9
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra
 Lamm
 
Nöt

Själv drack jag Thomas Hyland från Australien. Kostar 109 kr flaskan, lite dyrt kanske en del tycker men det var verkligen prisvärt.

Helgens vintips!!!

Helgens vintips står Jennie för, Chill out upptappat i en BOB mix flaska.
Håller med Johan, Lite white trach varning faktiskt.(Inge illa menat)

Framtiden är räddad!!!


Vilken affärsidé jag har kommit på. Lansera en egen läsk,  ja, jag tror jag kommer bli lika stor som coca cola. Här snackar vi pengar. Jag kommer ju bli hur rik som helst. Är det nån som tror på mig? Är det nån som vill vara med att satsa en slant? Detta är tidernas chans, passa på att hoppa på tåget innan det är för sent.

Underbart!!!


Våren är verkligen här. Äntligen. Som jag väntat.


Äntligen vår !!!

Kan vi säga att det är vår nu? Det är fjärde dagen det är strålande sol och plusgrader, jag hoppas iallafall. Nu ska jag klä på mig och ta med kameran ut på en långpromenad. Återkommer med mina alster ; )


hustankar


Vi har börjat fundera på husköp. Men ska vi köpa nytt eller ett renoveringsobjekt?? Det är den stora frågan. Jag tycker ju det är jättekul att renovera samtidigt som det skulle va skönt med ett klart hus. Måste ju få drömma sig bort ett tag. Vi får se va som händer, det är ju lite osäkert med Johans jobb nu också. Den som lever få se.

Lördag

Det är lördag och jag har jobbat, fick sluta kl4 i dag för vi skulle hem till Johans mamma. Hon fyller 54 år på tisdag och ville bjuda på middag i dag, kyckling råstekt potatis, och pinocciotårta efter.
Vi har hyrt film till kvällen, struntar i melodifestivalen. I morron är det jobb igen. Är så tråkigt att jobba helg eftersom jag får träffa Johan så lite, buhu.
Blir inget vin tips i helgen, go vänner, ni får ha tålamod till nästa helg.
Puss och kram alla!!!

Helgens vintips


Flagga  Anura Pinotage Syrah (nr 12044)
  
LandSydafrika
  
DistriktSimonsberg-Paarl
  
Alkoholhalt14,5 %
  
FärgMörk, rödblå färg.
  
DoftStor, fruktig doft med inslag av fat, björnbär, plommon, peppar, lagerblad och rökta charkuterier.
  
SmakSmakrikt, mycket fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, plommon, peppar, lagerblad och rökta charkuterier.
  
AnvändningServeras vid cirka 18°C till smakrika, grillade rätter av lamm-, eller nötkött.
  
Fyllighet=9
Fyllighet
Strävhet=8
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra
 Lamm
 
Nöt
 

Ledig helg!!!

Så skönt att vara ledig på helgen, då får jag umgås med älsklingen, eftersom jag bara är ledig varannan helg så blir det inte så ofta. Idag har vi käkat en sen frukost, sen blev det lite shopping på knallen. Nu tar vi det bara lugnt, på eftermiddan ska vi hem till svärfar och käka midda, väl hemma igen så blir det vin och melodifestival, Fia och Mattias kommer över, sen avsrundar vi kvällen på Lodjuret. Rapport om detta i morron.

Scrappa

Tvätten är tvättad, golven är dammsugade och torkade, disken i maskinen, barnen i skolan. Jag är ENSAM minst 6 timmar till. Nu ska jag äntligen sätta mig och scrappa. Har inte scrappat på flera veckor. Ska bli så skönt.

Tårta


Funderar starkt på att göra den här tårtan när jag fyller år, den ser ju jättesmarrig ut, eller???

Äntligen !!!


Äntligen är dom tillbaka i rutan, dom Desperata hemmafruarna. Gissa en som sitter spikad framför tv:n.

Sune


Sune i sitt esse. Min bror har varit och hälsat på som ni kanske vet. Han har tagit över köket, styrt upp på köksbänkar, skåp och kylskåp, så nu är det ordning och reda förrutom att jag får leta ihjäl mig efter grejjer, tex grytlapparna, letade och letade, trodde jag va tvungen att gå och köpa nya men Johan hade sett i vilket skåp dom hade hamnat i.Sune, älskar dig.

Vintips


I helgen blev det ett bag-in-box vin, i särklass det godaste box-vinet jag har druckit.

Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon

 

Artikelnr

6226


Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra


Kategori

RÖDA VINER Fruktiga & Smakrika

Ursprung

Australien

Färg

Mörkt röd färg. *

Doft

Fruktig doft med inslag av mörka bär, mjölkchoklad och fat.*

Smak

Fruktig smak med inslag av fat mörka bär och mjölkchoklad. *

Druvsorter

Cabernet sauvignon

Producent
 

Lindemans


Utflykt


I lördax åkte vi till Middagshammarn, barnen tolkade på bobben efter skotern upp och åkte sedan ner, det gick med en väldig fart.Brudarna tittade på, vi grillade korv och bara myste i solen, Johan körde fast med skotern högst upp på toppen och va tvungen att ringa efter hjälp, Håkan kom som en räddande ängel. Sen åkte alla barnen med johan hem, Emil,Anton och Kajsa på skotern och Therese tolkande på bobben efter. Väl hemma så åkte jag och Johan på en egen tur upp till Hemmeråsen. Det var en helmysig dag.

1ÅR!!!


Jag och Johan firade ett år som sambos i fredags(27/2). Det stog tio sådana här vackra rosor på bordet när jag kom hem från jobbet och han fick som vanligt inget av mig, förrutom att han har fått äran att bo med mig. Skämt och sido, helt otroligt va fort det har gått, har varit en underbar tid, idel rosa moln, kanske några få åskmoln som har passerat väldigt fort. Hoppas på många underbara år till, älskar denna man otroligt mycket. Han är mannen i mitt liv.

RSS 2.0