I väntans tider ;0)

Jag går i väntans tider, jag  har beställt mig en ny telefon och nu vill jag att den ska komma. Är så nyfiken, det är alltid kul med nya prylar. Ska använda den till mina promenader och träningspass. Har alltid haft Ericson telefoner men enligt Johan så är det bara skit, så jag får väl prova en Nokia så att han blir tyst ;0).


Ryggen!!!!!!!!



Har varit till Lena och fått behandling igen, och fan va hon plågade mig den här gången. Hoppas att det har gett resultat. Det visar sig om ett par dar Jag hade fem kotförskjutningar uppe vid bröstryggen, kota 4 i ländryggen hade hoppar ur + att det var nåt vajsing med bäckenet. Ligger på sofffan och blev beordrad att hålla mig lugn i två dar och det blir nog inget promlem för jag känner mig helt ledbruten och skittrött.

Syrran 50 år

Syrran har fyllt 50, och det blev lite kalas på midsommaraftons kväll. God mat och dryck, sen lekte vi, det är alltid lika roligt att leka fast att jag aldrig vinner. Här kommer lite bilder.



Vi hade jättetrevligt och det blev många skratt. Syrran, snart får vi ta en fest till. PUSS PUSS

Möhippa

Va på möhippa i torsdags, vi kidnappade Pernilla efter introt på eftermiddan. Utklädda till spöken tog vi henne till timmerkojan vid lekplatsen på Idrefjäll, där fikade vi på snittar och cider, sen fick hon rida ner till paintballbanan där alla utom jag(pga ryggen) sköt på varann. Efter det så va nere i en mysig stuga på byn där det blev pajbuffé, sallad och en massa annat smarr. Bada tunna gjorde en del, sen blev det singstar, och jag briljerade not, sjunger hellre än bra. Pernilla fick svara på en massa frågor och måla en tavla föreställande Uffe. Vi pratade och drack vin och hade en jättetrevlig kväll. Kom i säng vid 02.00.


Blogga... nä...

Har inte bloggat på jättelänge, men det har varit så mycket i helgen, möhippa och 50årskalas. Har också haft satans ont i min rygg igen, gott på en massa smarriga tabletter och sovit en massa.
Va hos Lena igår och fick mig en omgång, ska dit igen nästa vecka så förhoppningsvis blir jag bättre. Det värsta är att jag måste nalla pengar av semesterkassan för att ha råd att gå på behandling så vi får se hur långt vi kommer.

Solen



Äntligen tittar den den ffram, SOLEN, och jag har jobbat hela dan, buhu. Men va mycke mer energi man får när solen skiner, alla blir gladare och allt går mycket lättare. Hinner njuta ca 15 minuter ute i solskenet. Haar så mycket att förbereda inför morrondan och kl 20 ska jag ner till Lena i Särna och få behandling, Hoppas verkligen att jag blir bättre annars vet jag inte va jag gör. Puss och kram alla.

Fest!!



Nu är det fest i dagarna två, hur ska jag orka?? Börjar bli för gammal, men det ska bli så kul. Det börjar på torsdag eftermiddag, kan inte säga vad, det är lite hysh hysh, får återkomma om detta. Sen på fredag är det ju midsommarafton + att Ingrid fyller 50 år(påTordag) och ska ha lite kalas då. Det kommer bli kul men intensivt. Tur att jag är ledig hela helgen.

Träna?!!



Jag har sagt till Mia (chefen) att om hon köper in en roddmaskin till gymet på fjället så ska jag börja träna. Finns inge pengar har jag fått till svar. Har klarat mig, trodde jag, ända tills igår, nu fanns det tydligen pengar så i veckan kommer det en roddmaskin+löparband. Så nu finns det ingen återvändo, nu måste  jag börja träna.

Är det nån som vill hänga på?????? snälla........

Mysmorron!!!




Emil är i Lysekil hos Peter, Therese är på LAN på kulturhuset och sover där och Johan är i Alby och jobbar. Jag är alldeles ensam hemma och det är inte ofta det händer. Tänkte ta en låååång sovmorron, ligga i sängen lääänge, äta god frukost och bara vara. Plågade mig att vara vaken länge igår kväll så jag skulle vara riktigt trött. Allt var noga förberett.
Somnade vid 23-tiden tror jag.

Vad händer tror ni???

Jo, jag vaknar, känner mig utvilad och pigg, sträcker på mig och ska gå upp och sätta på kaffe tänkte jag. Slänger ett öga på klockan......... va fan........ 05.40........... jag trodde den va runt 9...... lägger mig igen, tittar på tv till  8........ somnar om........ vaknar 9...... ger upp....... går upp och sätter på kaffe.

Har haft en relativt trevlig dag trots att det inte blev som jag hade tänkt, förutom att jag har så j...a ont i ryggen, längtar till i morron kväll, då ska jag och Sofia åka till Lena i Särna och bli knådade, hoppas på bättring.

Fobier !!!!

Vill skriva lite om fobier, vi kan ju ha en massa olika fobier. Själv har jag fobier kackerlackor,  fästingar, ja i stort sett alla insekter. Nattfjärilar är också äckliga. Det här har smittat av sig på Therese, hon är livrädd för spindlar.




Det här är ju farliga djur, får jag ett fästingbett kan jag få borelia och blir jättesjuk, är det en spindel som biter mig så kan jag faktiskt dö.


Min kära sambo har fobi för detta:





Ja, ni ser rätt, det är disktrasor. Tänk om han vill bli botad för sin fobi, undrar om det finns disktraseterapi ???

Va har ni för fobier??? Är det nån udda fobi??? snälla,skriv och berätta.

Skolavslutning

Nu är det äntligen skolavslutning, barnen  har verkligen längtat. Vädergudarna var faktiskt på vår sida, för en gång skull. Förr om åren har det regnat och varit svinkallt, i år var det uppehåll och solen tittade faktiskt fram.  Alla barnen var så sommriga och fina. Nu är det äntligen SOMMARLOV.



Bakat igen !!!




Har bakat matbröd idag, bröden till vänster har jag hämtat recept från kryddburken.se och bröden till höger är från recept.nu. Ett tips, om ni har svårt att komma på middagsmat så gå in på kryddburkens blogg, där finns det en massa goa recept. Jag länkar från min sida.

Ska tvätta lite till idag, och börja packa till Emil, han åker ju på lördag och blir borta hela sommaren, buhu, vad jag kommer att längta. En liten ljusglimt är ju att jag börjar jobba på lördag.

Om nån har gått miste om det så är det ju skolavslutning i morron, va tiden har gått fort.


Äntligen !!!

Nu snart så händer det, på lördag.
Va jag har längtat, ska bli så jäkla skönt.
Har saknat det jättemycket.

Grattis Emil

Tänk att för tio år sedan, samma tid, låg jag på BB och du var bara 3 timmar gammal. Så liten och försvarslös. Idag 10 år senare är du stora killen som ibland vill vara den där lilla killen och komma och mysa med din mamma, men dom stunderna kommer mer sällan nu, snart får man väl inte krama dig längre. Älskar dig SÅ mycket trots att du kan reta gallfeber på mig och jag skäller på dig. Du får aldrig glömma detta, att jag älskar dig av hela mitt hjärta och lite till.

Ett stort grattis på tioårs-dagen. PUSS PUSS.


Emil


Bakdag!!

Idag har jag bakat äppelkaka, havrekakor och sirapsrutor, muumms.
Emil fyller ju 10 år i morron, lilla gubben. Han börjar bli så stor. på lördag
åker han till pappa Peter i Lysekil och blir borta hela sommar´n, buhu.
Det ska självklart bli skönt men känner jag mig rätt så kommer jag sakna
honom enormt mycket redan efter en vecka.


Dagens middag

Småländska kroppkakor


Småländska kroppkakor

Foto: TV4

Antal portioner: 4

Ingredienser

1/2 kg kokt, kall potatis
2 ägg
2-5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Till fyllning:
500 g rimmat fläsk
2 gula lökar
2 msk malen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar

Till kokning:
5 l vatten
2 tsk salt

Till servering:
lingon
skirat smör


Gör så här

1. Fyllning: Tärna det rimmade fläsket. Skala och hacka löken fint. Fräs fläsk och lök utan att löken tar färg. Krydda med krydd- och vitpeppar och låt sedan fyllningen rinna av i ett durkslag. Förvara fyllningen i kyl.

2. Pressa potatisen. Knäck äggen och vispa upp dem. Blanda potatisen med ägg, salt och så mycket mjöl att det blir en fast och torr deg. Arbeta snabbt ihop degen.

3. Gör en rulle av degen och skär den i 20 skivor. Rulla till runda bollar och gör en grop i varje. Lägg fyllning i gropen och nyp igen noga. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Sjud kroppkakorna, ett lager i taget, i 10-15 minuter beroende på storlek. Ta upp med hålslev. Servera med skirt smör och lingon.


Baka kaka



Kardemummakaka med äpplen

Kardemummakaka med äpplen 

Foto: TV4

Antal portioner: 8-10

Ingredienser

4 dl vetemjöl
 3 tsk bakpulver
 1 dl socker
2 tsk stötta kardemummakärnor
 100 g smör + till formen
1 ägg
2 dl mjölk
ströbröd till formen
 2 äpplen
 2 msk hackad mandel
 2 msk pärlsocker


Gör så här

1. Värm ugnen till 225°. Smörj och bröa formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Fördela fettet i mjölblandningen så att det blir en grynig massa, tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet.

3. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Släta till ytan och strö på hackad mandel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är färdig


Söndagsmys !!!

Vilket väder, kallt och regnigt.
Var ner till blombilen och köpte lite plantor till balkongen.
Tvättat ett par maskiner.
Ser att det bara blir mörkare och mörkare ute. Det börjar regna för att sen gå över i värsta hagelskuren,
det åskar och jag kryper ner i sängen igen med min laptop och läser "14 år till salu". Kanonbra bok jag har
lånat som e-bok på älvdalens bibliotek.
Läser ett par timmar, hör hur det åskar och regnar ute, jättemysigt.

Ett glas vin!!!

Här får "bara ett glas vin" en helt ny innerbörd.


Nationaldagen!!!



Idag är det svenska nationaldagen, 6 juni.
Hur firar ni den ??
Jag har aldrig firat denna dagen speciellt, men i år så blir det lite firande.
Vi ska upp till svärgubben och äta jordgubbstårta mitt på dan.
Sen hade Johan hört på radion att köttbullar, potatis och gräddsås var det mest svenska man kan äta en sån här dag, vår nya nationalrätt.
Så jag ska göra älgfärsbullar, potatis och gräddsås till middag idag.
Vad tycker ni är det mest svenska man kan äta i dag??
Vad borde vara våran nationalrätt??
Själv är jag nog mer inne på sill, potatis, knäckemacka med västerbottenost och en iskall nubbe till, va kan vara mer svenskt.

Mora

Jag , Johan och Emil va i Mora igår för att handla kläder till alla bröllop och kalas i sommar, till Johan hittade vi en jättefin grå kostym med skjorta och slips till, till Therese köpte jag sandaler, linne, tights och mascara och Emil fick en tröja och en ny skateboard. Hittade jag något till mig själv??? svar neeejj. Försök och hitta något när man har en karl med sig som stressar och får ångest så fort han ska gå in i en klädbutik, det är ju dömt att misslyckas. Så jag la ner det i ett tidigt stadium. Jag fick mig tre liter vin i allafall. Tack gode gud för internet, får sätta mig i veckan och kolla i lugn och ro,hitta mig nåt snyggt. Gör ju inte saken bättre  att jag fullständigt hatar att klä upp sig. Men det ska bli grymt kul att gå på bröllop, två stycken dessutom.

Bullbak

Idag har jag bakat jättegoda bullar. Fyllda med smör, mandelmassa och vaniljsocker.


RSS 2.0